Αυτοί είναι οι αστυνομικοί- ήρωες της Ιταλίας > Σε μια νυχτερινή περιπολία ρουτίνας, σκότωσαν τον Άνις Άμρι

<p>Οι δύο αστυνομικοί - ήρωες που έπιασαν τον πιο καταζητούμενο άνδρα στην Ευρώπη. Αριστερά ο Λούκα Σκατά και δεξιά ο τραυματισμένος Κριστιάν Μοβίο</p>Οι δύο αστυνομικοί - ήρωες που έπιασαν τον πιο καταζητούμενο άνδρα στην Ευρώπη. Αριστερά ο Λούκα Σκατά και δεξιά ο τραυματισμένος Κριστιάν Μοβίο


Οι δύο πράκτορες.
Γύρω στις 3.30, την ώρα που έκαναν έναν έλεγχο ρουτίνας, σταμάτησαν έναν «ύποπτο» νεαρό άνδρα. Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο 36χρονος Κριστιάν Μόβιο πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος στον ώμο από ένα πιστόλι διαμετρήματος 22 χιλιοστών (αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν το ίδιο όπλο με το οποίο ο Άνις σκότωσε τον οδηγό του φορτηγού που είχε κλέψει για να κάνει την επίθεση στην γερμανική πρωτεύουσα). Ο συνάδερφός του, ο 29χρονος Λούκα Σκατά, δόκιμος με μόλις 9 μήνες στην υπηρεσία, έβγαλε το περίστροφό του και σκότωσε τον Άνις Άμρι.
H φωτογραφία του τραυματισμένου αστυνομικού που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία: Υπουργός Εσωτερικών Ιταλίας: «Η Ιταλία είναι ευγνώμων»

Ποιοι είναι οι αστυνομικοί- ήρωες της Ιταλίας


Δύο νέοι άνθρωποι, δύο αγόρια, δύο «εξαιρετικοί άνθρωποι, που εκτελούσαν το καθήκον τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα. Μεταφέροντας το αίσθημα της χώρας, λέγοντας πως η Ιταλία «σας είναι ευγνώμων».Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μάρκο Μινίτι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ πρόσθεσε πως μίλησε τηλεφωνικά με τον τραυματισμένο αξιωματικό και του εξήγησε πως τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθεί για να τον αγκαλιάσει προσωπικά.

Σχόλια