Να και μια αλήθεια >> Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα γίνονται και θα γίνονται

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρήστος Ζαμπίρας

Σοκ προκαλεί η ομολογία του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες στην Ελλάδα δεν είναι ασφαλείς.

Ο Χρήστος Ζαμπίρας μίλησε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών αναφορικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις, τονίζοντας πως είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα και πως δεν υπάρχει άρση απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί από πού έγιναν οι κλήσεις στον Περισσό.

«Για να γίνει η άρση του απορρήτου θα πρέπει να υπάρξει βούλευμα ή εισαγγελική εντολή άρσης απορρήτου από τον εισαγγελέα που ερευνά και αυτός τις καταγγελίες. Κάτι τέτοιο, δεν έχουμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο οποίος υποστήριξε πως έχει υπάρξει επικοινωνία και με τα τρία κόμματα που ανέφερε το ΚΚΕ στις καταγγελίες του για τη συνακρόαση (ΝΔ, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ) και δεν έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά.

Ο ίδιος, τόνισε πως δεν υπάρχει δίκτυο που να παρέχει απόλυτη ασφάλεια και πως γίνονται και θα γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, ενώ μετά την ακρόασή του δεν δίστασε να ομολογήσει μιλώντας με δημοσιογράφους πως όταν κάποιος έχει κάτι σημαντικό να πει, καλύτερα να το λέει… γραπτώς!

«Είμαστε εκτεθειμένοι. Αν είναι να πεις κάτι σημαντικό, καλύτερα να το δώσεις γραπτώς» είπε χαρακτηριστικά.

Παφίλης: Υπήρχε παρέμβαση τρίτου κέντρου στις συνακροάσεις

Στην αρχή της συζήτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στα γεγονότα που έχει καταγγείλει ο Περισσός, σημειώνοντας πως «το τελευταίο διάστημα υπήρχαν προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ».

«Δεχόταν μια απόρρητη κλήση και απαντούσαν ταυτόχρονα τα τηλεφωνικά κέντρα είτε της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του Ποταμιού. Υπήρχαν επίσης συνακροάσεις άλλες φορές όχι μόνο με άλλα κόμματα αλλά και με άλλα γραφεία του ΚΚΕ στην Ελλάδα εκτός του κτηρίου του Περισσού. Εμείς θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε βλάβη στον ΟΤΕ και αφού συνεχίσθηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας να συνεχίζονται αυτές οι κλήσεις και συνακροάσεις, ενημερώσαμε τους γραμματείς των άλλων κομμάτων που εμπλέκονταν και τους ζητήσαμε να κάνουν και αυτοί εάν το θεωρούν ανάλογες κινήσεις εντοπισμού του τι συμβαίνει. Η εκτίμησή μας είναι ότι υπήρχε παρέμβαση τρίτου κέντρου που οργανώνει αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Παφίλης.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο ΟΤΕ από τις έρευνες που έκαναν οι τεχνικοί του, έστειλε στο ΚΚΕ μια απάντηση που έλεγε ότι «δεν είναι οι κλήσεις αυτές από τις δικές του γραμμές».

Σχόλια