Νέο κύμα κακοκαιρίας από το μεσημέρι > Που και πώς θα χτυπήσει ο χιονιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι αθηνα



Μετά την πρώτη επέλαση του χιονιά που έγινε τα ξημερώματα, θα έχουμε και δέυτερο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από από το μεσημέρι και μετά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Τα επόμενα 24ωρα οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, κάνει λόγο για δύο εξάρσεις του χιονιά: Η πρώτη τα ξημερώματα της Πέμπτης και η δεύτερη μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην Αττική, όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, θα το στρώσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθεί έως και την Πρωτοχρονιά.

Σε λευκό κλοιό θα βρεθούν αρκετές περιοχές σε όλη τη χώρα. «Επιλεκτικός αλλά έντονος θα είναι ο χιονιάς του επόμενου τριημέρου. Οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν από τις χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι και σφοδρές, θα είναι στα τμήματα της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας, της νοτιοανατολικής Στερεάς, από το ύψος δηλαδή της Φθιώτιδας μέχρι και την Αττική» αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη όπως και στην περιοχή των Σποράδων στα Ανατολικά της Πελοποννήσου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόκειται για ένα χιονιά ο οποίος θα συνοδεύεται από σφοδρούς και θυελλώδεις ανέμους των οποίων οι εντάσεις θα φτάνουν έως και τα δέκα μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο. Επομένως πρώτο και σημαντικότερο είναι τα μεγάλα ύψη χιονοπτώσεων που περιμένουμε κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των αντίστοιχων τμημάτων. Βεβαίως οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν μέχρι και τις πεδινές περιοχές αφού φαίνεται ότι θα έχει ιδιαίτερη ένταση και δυναμική το σύστημα αυτό» προσθέτει ο κ. Καλλιάνος.

 «Το δεύτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων θα έχουμε προβλήματα, ενδεχομένως και με ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου. Το τρίτο είναι ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός θα κάνουν εμφάνιση σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαιτέρως στην Βόρεια Ελλάδα που πρέπει να πούμε ότι στα Δυτικά της χώρας, δηλαδή το Ιόνιο, τα Δυτικά Ηπειρωτικά και τη Βόρεια Ηπειρωτική χώρα δεν θα πέσει ούτε νιφάδα. Ακόμη και στα χιονοδρομικά κέντρα δεν θα χιονίσει. Θα επικρατεί κατά διαστήματα ήλιος αλλά με… δόντια, με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια του τριημέρου, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη και στους -10 με -12 βαθμούς Κελσίου που σημαίνει ότι ο παγετός θα είναι ισχυρός».

Σχόλια