Αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα >> Οργισμένοι και απογοητευμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Δώρα Συροπούλου, Γαφυφαλλιά Γιούργα. Οι δύο γυναίκες έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή από τα χέρια των σατανιστών της Παλλήνης


«Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη», λέει η αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου -«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου ή αν τον δει ο γιος της», λέει ο θείος της Γαρυφαλλιάς Γιούργα


Όλοι το ήξεραν αλλά ποτέ δεν θα μπορέσουν να πιστέψουν πως ο δολοφόνος των αγαπημένων τους ανθρώπων, βρίσκεται πλέον ελεύθερος απολαμβάνοντας τη ζωή που ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του, στέρησαν από τα θύματά τους.

Είναι γεγονός, ο Ασημάκης Κατσούλας, από χθες είναι ελεύθερος ύστερα από 23 χρόνια. Ο αρχισατανιστής της Παλλήνης όπως τον χαρακτήρισαν βγήκε από τη φυλακή των Χανίων όπου βρισκόταν γεμίζοντας με αγανάκτηση και θυμό τους συγγενείς των θυμάτων του.





Η Θεοδώρα Συροπούλου ήταν μόλις 14 ετών όταν δολοφονήθηκε άγρια από τους σατανιστές της Παλλήνης

Αγανακτισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων
Η Αναστασία Συροπούλου, αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου μίλησε στο protothema.gr εκφράζοντας την πικρία αλλά και την αγανάκτησή της: «Εγώ και η οικογένειά μου απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Τέλος. Όταν κάποιος που έχει δολοφονήσει δυο ανθρώπους με τόσο άσχημο τρόπο, αποφυλακίζεται, για μένα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Επομένως ότι και να πω είναι λίγο». 



Ήταν 28 Δεκεμβρίου 1993 όταν έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των συγγενών της αγνοούμενης Θοδώρας Συροπούλου, οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεση. Δυο γυναίκες είχαν γίνει θυσία στο βωμό των σκοτεινών δυνάμεων του σκότους, από τα χέρια δυο νεαρών αγοριών με τη βοήθεια μιας 18χρονης φίλης τους. Ο 20χρονος Ασημάκης Κατσούλας και ο 19 χρόνος Μανώλης Δημητροκάλης οπαδοί του Εωσφόρου, γνωστοί ως οι σατανιστές της Παλλήνης, ομολόγησαν το φρικτό έγκλημά τους. Είχαν ξεκινήσει τις δολοφονίες τους τον Αύγουστο του 1992.

Πρώτο τους θύμα, η 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου που έχασε τη ζωή της με τον πιο ειδεχθή τρόπο στις 27 Αυγούστου 1992. Ο Ασημάκης Κατσούλας και ο Μανώλης Δημητροκάλης οδήγησαν τη 14χρονη στο Σέσι Κορωπίου όπου αφού την έγδυσαν, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια αφού ο Κατσούλας ασέλγησε στο νεκρό κορμί της, με τη βοήθεια του Δημητροκάλη την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν.


Η Γαρυφαλλιά Γιούργα επέστρεφε από τη δουλειά όταν της έστησαν καρτέρι θανάτου ο Κατσούλας και η παρέα του

Μάκης Γιούργας: Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια
Ο κ. Μάκης Γιούργας θείος της Γαρυφαλλιάς ενός ακόμη θύματος των σατανιστών σοκαρισμένος μαθαίνοντας για την αποφυλάκιση του Κατσούλα δήλωσε στο protothema.gr: «Αυτό που με στεναχωρεί πολύ και με προβληματίζει είναι αν κάποιος από την οικογένεια συναντηθεί τυχαία με αυτόν τον άνθρωπο, αν μπορώ να τον πω άνθρωπο, αλήθεια τι θα γίνει; Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις; Δεν ξέρω και εγώ πως θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου. Δεν θα μπορώ να ελέγξω τις κινήσεις μου εκείνη τη στιγμή. Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω βλέποντάς τον ελεύθερο. Χάσαμε ανθρώπους αγαπητούς. Ο γιος της Γαρυφαλλιάς έχασε τη μητέρα του. Τώρα είναι άντρας ολόκληρος αυτό το παιδί. Αν δει τυχαία έξω ελεύθερο τον δολοφόνο της μάνας του, θα είναι ωραίο αυτό; Εφόσον καταδικάστηκε δισ. ισόβια να παραμείνει μέσα. Τι σημαίνει κάνω κάποια χρόνια φυλακή και μετά βγαίνω έξω. Προφανώς η δικαιοσύνη άλλα αποφασίζει και άλλα κάνει. Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια. Ποιος είναι ο λόγος να λέει η δικαιοσύνη ισόβια από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται. Τότε να πάω κι εγώ να κάνω ένα έγκλημα να κάτσω 20 χρόνια μέσα και μετά να βγω έξω και να είμαι ελεύθερος. Κάποιοι λένε ότι τιμωρήθηκε αρκετά αυτός. Αφού τιμωρήθηκε αρκετά ας φέρει πίσω τον άνθρωπο που σκότωσε. Άρα δεν τιμωρήθηκε αρκετά. Η ποινή του είναι δισ. ισόβια το ξαναλέω».


Και οι τρεις σατανιστές της Παλλήνης απολαμβάνουν την ελευθερία τους γεγονός που εξοργίζει τους συγγενείς των δύο θυμάτων. Από αριστερά: Ασημάκης Κατσούλας, Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη

Καρτέρι θανάτου
Τον Απρίλιο του 1993 Κατσούλας και Δημητροκάλης συναντήθηκαν τυχαία με την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα. Μητέρα δύο παιδιών που εργαζόταν ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο. 

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και στη συνέχεια την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί όπου και τη βίασαν. Το αποτρόπαιο έγκλημά τους το ολοκλήρωσε ο Κατσούλας συνθλίβοντας το κρανίο της με μια πέτρα ώστε να μην μπορούν να την αναγνωρίσουν οι αρχές.

Λίγους μήνες αργότερα και μετά από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συγγενών της Θεοδώρας Συροπούλου να λύσουν το κουβάρι της εξαφάνισης της, οι αρχές φτάνουν στα ίχνη των δυο δραστών. Οι συλλήψεις τους αφήνουν άφωνο όλο το πανελλήνιο. Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τον σατανισμό. Μαθαίνει για τις τελετές, τις θυσίες στο σατανά, τους βιασμούς, την επίκληση πνευμάτων αλλά και τα φρικτά εγκλήματα που διέπρατταν οι λάτρεις του εωσφόρου.

Οι εικόνες από τη σπηλιά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες με τα κέρινα ομοιώματα και τις φωτογραφίες ανθρώπων καρφιτσωμένες πάνω σε αυτά προκάλεσαν, ανατριχίλα,  τρόμο και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. 


Από χθες ο αρχηγός της συμμορίας των σατανιστών, ο Ασημάκης Κατσούλας αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας

Ποια ήταν η συμμορία των σατανιστών της Παλλήνης
Στη δεκαετία του 1990 το όνομα του σκορπούσε ρίγη τρόμου. Το παιδί του Εωσφόρου ή ο «μαύρος άγγελος» όπως του άρεσε να τον αποκαλούν με τα μακάβρια εγκλήματα και τις θυσίες στο όνομα του Σατάνα, βρίσκεται πλέον εκτός των φυλάκων. Από χθες ο αρχηγός της συμμορίας των σατανιστών, ο Ασημάκης Κατσούλας αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας.


Η υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο έρωτας Κατσούλα - Μαργέτη και το τελευταίο τους βράδυ
Ξημερώματα 23 Δεκεμβρίου του 1993. Σε ένα μπαρ της οδού Διοχάρους στην περιοχή του Κάραβελ μια παρέα λικνίζεται στις νότες της ποπ μουσικής. Ανάμεσά τους και η Δήμητρα Μαργέτη. Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν τέσσερις το πρωί όταν η βαριά σιδερένια πόρτα του καταστήματος ανοίγει και εμφανίζεται ο 21χρονος τότε Ασημάκης Κατσούλας. 

Η 18χρονη αμέσως αφήνει τα υπόλοιπα άτομα με τα οποία διασκέδαζε και σπεύδει στο πλευρό του νεαρού άνδρα με το διαπεραστικό βλέμμα. Η πανέμορφη Δήμητρα θα μείνει μαζί του ως τη στιγμή που θα αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα ο αρχισατανιστής της Παλλήνης για όση ώρα παρέμεινε στο μπαρ σαρώνει διαρκώς το χώρο. Γύρω στις έξι το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου τα δύο μέλη της συμμορίας των Σατανιστών θα φύγουν από το μαγαζί. 


Οι τρεις σατανιστές κατά τη διάρκεια της δίκης τους

Εκείνο το βράδυ όμως ήταν το τελευταίο που θα περνούσαν μαζί, καθώς λίγες ώρες αργότερα θα συλλαμβάνονταν από τις αστυνομικές αρχές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994 ο Ασημάκης Κατσούλας, η Δήμητρα Μαργέτη, αλλά και ο Μάνος Δημητροκάλης θα βρεθούν απέναντι από τους αστυνομικούς καθώς ο τρίτος της παρέας θα προσέλθει οικειοθελώς στις διωκτικές αρχές και θα ομολογήσει τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1994, οι τρεις νεαροί σατανιστές, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πλημελλειοδικών, οδηγήθηκαν στον 19ο τακτικό ανακριτή για την απολογία τους.

Οι απολογίες, οι ομολογίες και η προφυλάκιση
Ο Ασημάκης Κατσούλας, στην εξάωρη απολογία του, προσπάθησε να διαψεύσει τις μαρτυρίες των συγκατηγορουμένων του, που τον υποδείκνυαν ως «εγκέφαλο» της συμμορίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος εκτελούσε απλά εντολές. Μάλιστα έδωσε στον ανακριτή τα ονόματα πέντε επιπλέον ανθρώπων, διευρύνοντας έτσι το κύκλωμα των σατανιστών. Ο Δημητροκάλης με τη σειρά του ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι υπήρξε θύμα του Κατσούλα, ο οποίος τον πίεσε ψυχολογικά και ομολόγησε την ενοχή του για το πρώτο έγκλημα, αυτό της 14χρονης Θ. Συροπούλου.


Η Δήμητρα Μαργέτη παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά

Από την πλευρά της η 18χρονη Μαργέτη, υποστήριξε και αυτή πως είχε πέσει θύμα ψυχολογικού εξαναγκασμού του Κατσούλα. Οι τρεις τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι ύστερα από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ως άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, για την πρόληψη τέλεσης αδικημάτων από μέρους τους και ως ύποπτοι φυγής. 

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών στις 8 Ιουνίου 1995. Την 1η Ιουλίου 1995 το δικαστήριο καταδίκασε τον Ασημάκη Κατσούλα σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών. Επίσης, τον Μάνο Δημητροκάλη σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών. Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου.


Ο Μάνος Δημητροκάλης αποφυλακίστηκε το 2009

Η Μαργέτη και ο Δημητροκάλης αποφυλακίζονται το 2001 και 2009 αντίστοιχα, ενώ ο μόνος που θα παραμείνει σε σωφρονιστικό κατάστημα είναι ο αρχηγός των σατανιστών της Παλλήνης. Χθες όμως ο Ασημάκης Κατσούλας πήρε κι αυτός με τη σειρά του το αποφυλακιστήριο από τις αγροτικές φυλακές της Αγιάς Χανίων μετά από δέκα διαδοχικές αιτήσεις αποφυλάκισης οι οποίες είχαν απορριφθεί.

Οι επιστολές του «Μαύρου Άγγελου» σε ανυποψίαστα κορίτσια όσο ήταν στη φυλακή
Αν και δήλωσε ενώπιον των δικαστών μετανιωμένος για τις πράξεις τους, οι ενέργειες του έδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Ενα χρόνο μετά την καταδίκη του κι ενώ βρίσκονταν στις φυλακές της Λάρισας αλλήλογραφούσε με ανυποψίαστα κορίτσια από την περιοχή της Παλλήνης.

Στις επιστολές του ο Ασημάκης Κατσούλας έκανε συνεχώς σατανιστικές αναφορές, και έδειχνε τις... υπερφυσικές ικανότητες του. Σε μια από αυτές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες παραλίγο να με κλείσουν στο Πειθαρχικό εξαιτίας ενός "νταή" που πίστεψε πως εγώ είμαι άλλο ένα συνηθισμένο παιδί. Δεν ξέρω τι έπαθε, εγώ πάντως δεν τον πείραξα για να μη χαλάσω τη διαγωγή μου. Μια ζαλάδα τον οδήγησε σε επιληψία και τώρα είναι στο νοσοκομείο της Λάρισας, στο νευρολογικό τμήμα... Παράξενο, τι να έπαθε ο φίλος μου; Ευχήσου του "περαστικά"», ανέφερε στο γράμμα του στο οποίο υπέγραφε ως «Μαύρος Άγγελος». Μάλιστα στο επίλογο της επιστολή του φιλοξενούσε μια φράση του Φάουστ: «Η γνώση μου με ενδυναμώνει να αναστήσω τις πόλεις των καταραμένων. Όλοι οι θησαυροί από τα Σόδομα ανήκουν σε μένα».

Σχόλια