Θα πρέπει να μετανιώσει πικρά >> Οι δικηγόροι της Χίου αρνούνται την υπεράσπιση του Σύρου βασανιστή. Με σκοτεινό παρελθόν ο δράστης

Ο Σύρος ενώ οδηγείται στην εισαγγελέα και δεξιά σε φωτογραφία με όπλα που κυκλοφόρησε στα social media

Κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Χίου δεν φέρεται διατεθειμένο να αναλάβει την υπεράσπιση του 32χρονου Σύρου ο οποίος βασάνιζε το παιδί του και κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του σε βίντεο.

Παρότι το Δικαστήριο ανέλαβε τον ορισμό συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, μέχρι στιγμής, κανείς δικηγόρος δεν δέχεται να τον εκπροσωπήσει, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στον ορισμό συνηγόρου από κάποιον ανθρωπιστικό οργανισμό ή ΜΚΟ. 
Ο κατηγορούμενος πρόκειται να δικαστεί αύριο, στις 10.30 το πρωί, στο Πλημμελιοδικείο της Χίου.
Ο 32χρονος, που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης μετά τη δημοσιοποίηση του σοκαριστικού βίντεο που τον εμφανίζει να κακοποιεί βάναυσα τον τρίχρονο γιο του στην ντουζιέρα του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας, εμφανίστηκε διπρόσωπος, αντιφατικός και αμετανόητος στις ελληνικές Αρχές.

«Τον χτύπησα γιατί δεν ήθελε να κάνει μπάνιο», είπε χθες σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, με σοκαριστική απάθεια, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, εκφράζοντας... απορία για τον λόγο της σύλληψής του και επικαλούμενος τα... ήθη στην πατρίδα του, που, όπως είπε, επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από πατέρα σε γιο.

Στους αστυνομικούς νωρίτερα είχε πει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι το έκανε προκειμένου... να δει το βίντεο η γυναίκα του που βρίσκεται στην Τουρκία και να αναγκαστεί να περάσει κι εκείνη στη Χίο.
Το τρίχρονο παιδί, που έχει τεθεί υπό την προσωρινή επιμέλεια της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, εξετάστηκε χθες από παιδίατρο και από ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Χίου.


Εν τω μεταξύ σκοτεινό φαίνεται να είναι το παρελθόν του 

Την ίδια ώρα που οι πληροφορίες για πιθανή σχέση του 32χρονου με τον ISIS δεν επιβεβαιώνονταν από την έρευνα των Αρχών, το Διαδίκτυο κατακλυζόταν από φωτογραφίες που τον παρουσίαζαν να ποζάρει με βαρύ οπλισμό, να αυτοαποκαλείται επαναστάτης του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) και να εκθειάζει τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ομοεθνείς του, ο 32χρονος ονομάζεται Usama Abdu, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει ανεβάσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών με τον τίτλο (Επαναστάτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σημαία και Ερντογάν).

Σχόλια