Γελάνε όλοι γελάει και ο Τσίπρας >> Χαμόγελα, αβρότητες, αγκαλιές και... κωμικές γκριμάτσες ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους ξένους ηγέτες

Τσίπρας-Γιούνκερ-Μέρκελ-Σουλτς: Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω...

Εντάξει οι άλλοι γελάνε με τα χάλια μας και εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν σοβαρά προβλήματα τα κράτη τους (ο δε Γιούνκερ μπορεί να τα χτύπησε και τα ουισκάκια του) , ο Τσίπρας γιατί γελάει?

Πως δικαιολογείται ότι είναι τόσο χαρούμενος και χαλαράουα?

Μήπως επειδή δεν του καίγεται καρφάκι?


Το ιδιαιτέρως «θερμό» και χαλαρό, σχεδόν φιλικό κλίμα στις επαφές του πρωθυπουργού τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ όσο και με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Παρά το γεγονός ότι τα «καυτά» ζητήματα της Ελλάδας -δεύτερη αξιολόγηση, χρέος, ποσοτική χαλάρωση- παραμένουν ανοιχτά και βρίσκονται μάλιστα σε μια εξόχως κρίσιμη καμπή, αυτό δεν εμπόδισε τους κ.κ. Τσίπρα, Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς να ανταλλάξουν... αβρότητες.

Τα χαμόγελα έδωσαν και πήραν -σε κάποιες φωτογραφίες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν δείχνουν να ξεκαρδίζονται, καθώς ο δεύτερος αγκαλιάζει τον κ. Τσίπρα.

Σε άλλη φωτογραφία, δε, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ακόμα και να κάνει κωμικές γκριμάτσες, με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σουλτς να τον παρακολουθούν με χαρακτηριστικά χαμόγελα.

Ουδείς γνωρίζει, βέβαια, εάν αυτό το κλίμα μπορεί και να προεξοφλεί «καλά νέα» για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες... 
















Σχόλια