Ορθή απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης >> Δεν εκδίδονται οι τρεις από τους οκτώ Τούρκους που ζήτησαν άσυλο

Αποτέλεσμα εικόνας για 8 τουρκοι

Να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών Αρχών αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για τους τρεις από τους οκτώ συνολικά τούρκους στρατιωτικούς, που είχαν φθάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο, μετά την εκδήλωση πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Το δικαστήριο αποφάσισε την μη έκδοσή τους, δεχόμενο τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης οι τρεις Τούρκοι. 

Υποστήριξαν ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους, καθώς ανέφεραν ότι στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, ενώ ανέφεραν πως εάν εκδοθούν θα υποστούν βασανιστήρια.

Υπέρ της μη έκδοσής τους τάχθηκε και η αρμόδια εισαγγελέας.

Αύριο, Τρίτη, πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για πέντε ακόμα Τούρκους στρατιωτικούς.

Πλέον οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι εντός των επόμενων ημερών. Οι δικηγόροι των στρατιωτικών μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσαν ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου σημειώνοντας πως η δικαιοσύνη έκρινε αντικειμενικά την υπόθεση. 



Εξαλλοι φέρονται οι τούρκοι εν τω μεταξύ πράμα που μας δείχνει ότι όντως ήταν μιά σωστή απόφαση....

Μπράβο στην Ελληνική Δικαιοσύνη που τόλμησε ...

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, προέβη σε μια σύντομη δήλωση. Ο κ. Ισίκ δηλώνει τα εξής: «Αναμένουμε από την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθεια για την έκδοση όλων των μελών της Οργάνωσης Φέτο (Κίνημα Γκιουλέν)».

Η «Κ» πληροφορείται ότι το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση κάνει τον γύρω των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και βρίσκει αντίκτυπο στην τουρκική πρωτεύουσα και στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης. 

Κύκλοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναφέρουν ότι η μη έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα τους θα έχει συνέπειες στα ελληνοτουρκικά, τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και τις κρίσιμες συνομιλίες στο Κυπριακό Ζήτημα. Οι συνομιλητές μας ζητούν από την Αθήνα να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» της Οργάνωσης Γκιουλέν και προβάλλουν την άποψη ότι η έκδοση των πραξικοπηματιών έπρεπε να είχε λάβει χώρα πριν από πολύ καιρό και δίχως καμία καθυστέρηση.


Οι πληροφορίες  δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν αποκλείονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης επί του θέματος.  


Σχόλια