Κυκλοφορούν ανάμεσά μας > «Θα σφάξω τους άπιστους σαν γουρούνια» έλεγε σε βίντεο-σοκ ο μακελάρης του Βερολίνου

«Θα σφάξω τους άπιστους σαν γουρούνια» έλεγε σε βίντεο-σοκ ο μακελάρης του Βερολίνου



Φανατισμένος και αποφασισμένος να σκοτώσει ήταν ο μακελάρης Άνις Άμρι, ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλησε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Σε βίντεο-σοκ που δημοσιοποιήθηκε μερικές μόλις ώρες μετά την «εξολόθρευση» του τζιχαντιστή στην Ιταλία, ο Άμρι εμφανίζεται να ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. 
«Θα σφάξω τους άπιστους σαν γουρούνια» λέει στο δίλεπτο βίντεο ο Άμρι, και συνεχίζει: «Ορκίζομαι πίστη στον Bakr Al Baghdadi και ορκίζομαι να συμμετάσχω στη τζιχάντ εναντίον των εχθρών του Αλλάχ». 
Νωρίτερα σήμερα, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο. 

Ο Τυνήσιος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για τέσσερις ημέρες, μέχρι που εντοπίστηκε στην Ιταλία από δύο αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν βραδινή περιπολία. Αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι ο Άμρι ήλπιζε να καταφέρει να φύγει από την Ευρώπη με πλοίο, όπως ακριβώς είχε φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο το 2011. 
«Το μήνυμά μου σε αυτούς τους άπιστους που βομβαρδίζουν τους μουσουλμάνους κάθε μέρα είναι ότι θα σας σφάξουμε σαν τα γουρούνια. Θα εκδικηθούμε τους μουσουλμάνους που σκοτώσατε και συνεχίζετε να σκοτώνετε» έλεγε στο βίντεο, και συμπλήρωνε: «Στους μουσουλμάνους αδελφούς μου ανά τον κόσμο, πολεμήστε για τη θρησκεία αυτή είτε στις χώρες σας είτε στην Ευρώπη εάν ζείτε εκεί, όσο μπορείτε περισσότερο». 

Σχόλια