Ντουτέρτε ( πρόεδρος των Φιλιππίνων) > Πέταξα διεφθαρμένο άνθρωπο από ελικόπτερο και θα το ξαναέκανα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντουτέρτε




Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε τους διεφθαρμένους αξιωματούχους της κυβέρνησης ότι θα τους πετάξει από ελικόπτερο, αναφέροντας πως το έχει ξανακάνει.

Σύμφωνα με τη Guardian, ο Ντουτέρτε είπε πως κάποτε πέταξε από ελικόπτερο έναν κινέζο άντρα ύποπτο για βιασμό και φόνο. «Αν είσαι διεφθαρμένος, εγώ θα σε φέρω με ελικόπτερο στη Μανίλα και θα σε πετάξω έξω από αυτό. Το έχω κάνει στο παρελθόν, γιατί να μην το ξανακάνω;», είπε ε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του για τα θύματα του τυφώνα την Τρίτη.

Η τελευταία αυτή απειλή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παραδοχή του ότι σκότωσε ανθρώπους κατά τα 22 χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος του Νταβάο, αναφέροντας ότι κάποιες φορές ανέβαινε στη μηχανή του ψάχνοντας «να σκοτώσει».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι δολοφονίες αυτές ήταν μέρος των νόμιμων αστυνομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού ομηρίας. Ορισμένοι γερουσιαστές έχουν προειδοποιήσει τον Ντουτέρτε ότι μπορεί να του γίνει μομφή για αυτά του σχόλια.

Ο Ντουτέρτε είπε επίσης ότι τα έξι άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας κατάσχεσης πάνω από μισού τόνου μεθαμφεταμίνης -γνωστό ως «shabu»- ήταν τυχεροί γιατί εκείνη την ημέρα ο ίδιος έλειπε από την πόλη. «Ήταν τυχεροί που δεν ήμουν στη Μανίλα τότε. Αν γνώριζα ότι υπήρχε τόσο shabu μέσα σε ένα σπίτι, θα σας σκότωνα σίγουρα», ανέφερε. «Αλλά ας μην δραματοποιούμε την κατάσταση, θα σας πυροβολούσα προσωπικά, αν δεν το κάνει κανείς άλλος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Guardian, δεν έγινε σαφές πότε συνέβη το περιστατικό με το ελικόπτερο, αλλά ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε ανέφερε ότι μπορεί να μην συνέβη ποτέ κάνοντας λόγο για «αστικό μύθο».

Σχόλια