Οι Ρώσοι θερίζουν αλύπητα > Άγριο σφυροκόπημα της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία – χάρτης)

Άγριο σφυροκόπημα της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία – χάρτης)




Νέοι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν από τη ρωσική πολεμική αεροπορία κατά πόλεων στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και αγροτικών περιοχών στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, δύο ημέρες μετά την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από τον τελευταίο θύλακα που έλεγχαν στην πόλη του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, αλλά και κατοίκους τουλάχιστον οκτώ πλήγματα σημειώθηκαν στις πόλεις Μπίνις, Σαρακέμπ και Τζισρ Αλ Σούγκουρ της Ιντλίμπ.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξαν πολλά θύματα, κυρίως μεταξύ των αμάχων. Αυτές οι απώλειες δεν μπορούν όμως να επιβεβαιωθούν διότι τα ίδια έλεγαν και για το Χαλέπι και στο τέλος αποδείχτηκαν παραμύθια αλκαϊντιανής φαντασίας.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ήταν ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία επί μήνες.

Ο συριακός στρατός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η επόμενη κίνηση μετά την επικράτησή του στο Χαλέπι θα είναι να προσπαθήσει να διώξει τους τρομοκράτες από την Ιντλίμπ, όπου οι ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν συστήσει τη συμμαχία Τζάις Αλ Φάταχ (Στρατός της Κατάκτησης) υπό την ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα επίσης με τρομοκρατές και κατοίκους, συριακά και ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς και στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η πόλη Χαν αλ Άσαλ, περίπου 14 χλμ. δυτικά του Χαλεπιού, επλήγη με βόμβες διασποράς, ενώ βομβαρδισμοί καταγράφηκαν επίσης στις πόλεις Αντάν και Χραϊτάν, σύμφωνα με ένα μέλος της οργάνωσης Τζάις Αλ Μουτζαχεντίν.

Στόχος βομβαρδισμού έγινε επίσης η κοντινή πόλη Αταρέμπ.

Παρότι ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια παραστρατιωτικών που υποστηρίζονται από το Ιράν, μπόρεσε να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Χαλεπιού, έπειτα και από εκατοντάδες επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλα τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πολεμικό χάρτη της βορειοδυτικής Συρίας, η Αλ Κάιντα (πράσινο ανοιχτό χρώμα) ελέγχει ολόκληρη την επαρχία της Ιντλίμπ και εδάφη στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού.  Αυτά τα εδάφη είναι ο επόμενος στόχος της συριακής κυβέρνησης.

Σχόλια