Υποχωρεί σταδιακά το τσουχτερό κρύο τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων

Αποτέλεσμα εικόνας για woman in snow



Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει η χώρα με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της χώρας.

Η πτώση της θερμοκρασίας έχει προκαλέσει παγετό σε ορισμένες περιοχές του νομού της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα η κίνηση στους δρόμους για τους οδηγούς να είναι δύσκολη, ενώ σε κάποια σημεία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Άρτας έως την 52η χιλιομετρική θέση. Στο δρόμο Μουζακίου - Στεφανιάδας από την 3η χ.θ. - 25η χ.θ. Στο δρόμο Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα από την 3η χ.θ. - 13η χ.θ., αλλά και στην επαρχιακή οδό Κέδρου - Ρεντίνας Καρπενησίου από την 46η χ.θ. - 62η χ.θ. στη θέση Ζαχαράκη.

Προβλήματα, κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο, έχει δημιουργήσει το κύμα κακοκαιρίας που για δεύτερη ημέρα πλήττει τη δυτική Κρήτη.

Στα Λειβαδιώτικα όρη Μυλοποτάμου αποκλείστηκαν λόγω χιονόπτωσης τρία νεαρά άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, με την περιπέτειά τους να έχει αίσιο τέλος καθώς απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια φιλικών τους προσώπων. 


Ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων

Την παραμονή των Χριστουγέννων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και τοπικά 6 μπορόφ.

Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, ενώ παγετός κατά τόπους θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, ενώ θα επικρατήσει παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σχόλια