Υπάρχουν κινέζικα αυτοκίνητα; >> Υπάρχουν, αυξάνουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη και θα σου δείξουμε και ένα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ROEWE RX5


Μια δεκαετία πριν οι Κινέζοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να προωθήσουν τα αυτοκίνητά τους στην Ευρώπη. Ωστόσο είχαν δύσκολο δρόμο να διανύσουν, καθώς τα πρώτα οχήματα ήταν ξεπερασμένα σχεδιαστικά και διέθεταν χαμηλού επιπέδου τεχνολογία, ενώ οι κινητήρες δεν πληρούσαν τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Από το 2006 οι κινεζικές μάρκες έκαναν μεγάλο αγώνα για να μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά βελτιώνοντας πολλούς τομείς. Ετσι κατάφεραν από το 2003 που πούλησαν μόλις 9 οχήματα στην Ευρώπη, να φθάσουν πέρσι τα 3.866 οχήματα, παρουσιάζοντας τη φετινή χρονιά ανοδική πορεία. 

Η SAIC Motor Corporation Limited για παράδειγμα, εν συντομία "SAIC Motor", είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, εισηγμένη στην κινέζικη χρηματιστηριακή αγορά με τον κωδικό “600104”.

Οι κύριες επιχειρήσεις της SAIC Motor περιλαμβάνουν την έρευνα και ανάπτυξη, την παραγωγή και τις πωλήσεις των επιβατικών οχημάτων, εμπορικών οχημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων συμπεριλαμβανομένων κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης, σασί, εσωτερικά και εξωτερικά τελειώματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά μέρη και άλλα. Η εταιρεία ασχολείται επίσης με το εμπόριο οχημάτων και τις υπηρεσίες χρηματοδότησης αγοράς οχημάτων.


Το 2011, η SAIC Motor πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια οχήματα, διατηρώντας έτσι την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, και κατατάχτηκε για έβδομη φορά ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, Fortune Global 500. Ο όμιλος είχε έσοδα από πωλήσεις της τάξης των 54,254 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής κατά το 2011.

Σε συνεργασία με την SAIC Motor Corp, ο Κινέζος γίγαντας των ηλεκτρονικών Alibaba παρουσίασε το πρώτο τους connected car με ονομασία Roewe RX5. Πρόκειται για ένα SUV που τρέχει το λειτουργικό σύστημα YunOS (βασίζεται στο Android) και αξιοποιεί τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών Alipay της Alibaba. 

Η ιδέα πίσω από το Roewe RX5 είναι η δυνατότητα ο κάτοχος του αυτοκινήτου να μπορεί να πληρώσει μέσα από αυτό για καύσιμα, θέσεις στάθμευσης ή ακόμα για για τον καφέ του.


Σχετική εικόνα


Κάθε χρήστης του Roewe RX5 θα αποκτά την δική τους «ιντερνετική ταυτότητα» και το αυτοκίνητο θα τον αναγνωρίζει ρυθμίζοντας αυτόματα τη θέση οδήγησης, τους αγαπημένους του ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον κλιματισμό, θα προτείνει κοντινά εστιατόρια και θα κρατάει το ιστορικό των διαδρομών του.

Η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλα, βρίσκεται κάθετα τοποθετημένη και θυμίζει αυτή μοντέλων της Tesla και της Volvo.

Σχετική εικόνα



Η τιμή του Roewe RX5 είναι 22.300 δολάρια Αμερικής και η διάθεσή του ξεκίνησε μέσα στον Αύγουστο στην χώρα παραγωγής του, την Κίνα.


Αποτέλεσμα εικόνας για ROEWE RX5

Αποτέλεσμα εικόνας για ROEWE RX5

Σχόλια