Δεν θα φύγει ποτέ ο Πούτιν από την Συρία > Η Μόσχα ενισχύει τις ρωσικές ναυτικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς

Αποτέλεσμα εικόνας για ταρτους



Περίπου 4.300 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στη Συρία και η Ρωσία, που διαθέτει επίσης μια αεροπορική βάση στη Χμεϊμίν (βορειοδυτική Συρία).

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή για την επέκταση των ρωσικών στρατιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ταρτούς, στη βορειοδυτική Συρία, που προορίζονται να μετατραπούν σε μόνιμη ρωσική ναυτική βάση στη χώρα αυτή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το κείμενο διευθετεί "θέματα που αφορούν την επέκταση του εδάφους των εγκαταστάσεων του ρωσικού Στόλου στο λιμάνι της Ταρτούς, την ανάπτυξή τους και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, καθώς και την είσοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, στα χωρικά ύδατα και στα λιμάνια" της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη της ανακοίνωσης ότι ο συριακός στρατός ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Ο ρωσικός στρατός, που εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές από τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Συρία σε υποστήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είχε ανακοινώσει ήδη από τον Οκτώβριο την πρόθεσή του να μετατρέψει τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς σε "μόνιμη ρωσική ναυτική βάση".

Περίπου 4.300 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στη Συρία και η Ρωσία, που διαθέτει επίσης μια αεροπορική βάση στη Χμεϊμίν (βορειοδυτική Συρία), συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της παρά την ανακοίνωση, τον Μάρτιο του Βλαντίμιρ Πούτιν περί αποχώρησης ενός τμήματος της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής στη χώρα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ένα τάγμα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας αναπτύχθηκε χθες βράδυ στο Χαλέπι προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πόλη.

"Από χθες βράδυ, έχουμε αναπτύξει ένα τάγμα της στρατιωτικής αστυνομίας στις απελευθερωμένες περιοχές (στο Χαλέπι) για τη διατήρηση της τάξης", δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ρωσικό τάγμα αριθμεί 300 έως 400 στρατιώτες, σύμφωνα με αξιωματούχο της επιτροπής για την άμυνα και την ασφάλεια του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή των Κοινοβουλίου), Φραντς Κλίντσεβιτς.

"Πρόκειται να θέσουν τις βάσεις για μια αστυνομική υπηρεσία στην απελευθερωμένη πόλη", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σχόλια