Είσαι μόνος/η στις γιορτές; > Πάρε έναν οδηγό επιβίωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για single woman



Γιορτές. Είναι η περίοδος που όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους και το άλλο μας μισό. Τι γίνεται, όμως, αν οι ημέρες αυτές όπου όλοι είναι χαρούμενοι και με εορταστική διάθεση μας βρίσκουν single ή φρεσκοχωρισμένους θυμίζοντάς μας πιο έντονα από ποτέ ότι κάτι μας λείπει; Ιδού ένας οδηγός επιβίωσης για να περάσουμε καλά.

Δεν είναι απαραίτητο να στολίσεις το πρόσωπό σου με ένα ψεύτικο χαμόγελο επειδή έτσι το επιτάσσει το κλίμα των γιορτών. Αν αισθάνεσαι άσχημα, αποδέξου το και θα αισθανθείς καλύτερα.

Απέφυγε να απομονωθείς. Είναι προτιμότερο να βγεις έξω με μερικούς καλούς φίλους παρά να κλειδωθείς στο σπίτι έχοντας άσχημη διάθεση.

Απέφυγε ό,τιδήποτε θα πυροδοτήσει αρνητικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα η συνάντηση με συγγενείς με τους οποίους δεν θέλεις να μιλήσεις για την προσωπική σου ζωή, ή με γνωστούς που θα σε ρωτούν για άλλη μια φορά πότε θα παντρευτείς. Προτίμησε να βρεθείς με φίλους που θα σου φτιάξουν το κέφι.

Κάνε μια διαφορετική δραστηριότητα και όχι όσα έκανες (π.χ. στόλισμα, αγορές) τα προηγούμενα χρόνια με τον/την σύντροφό σου.

Προγραμμάτισε από νωρίς πού θα πας και απέφυγε να σκεφτείς ότι δεν χωράς σε καμία συγκέντρωση ή τραπέζι όπου όλοι θα είναι ζευγάρια. Συνήθως αν έχουμε άσχημη διάθεση δεν συνειδητοποιούμε πως οι κοντινοί μας άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σχόλια