Βίντεο ντοκουμέντο >> Μέσα στην Αθήνα στο φως της ημέρας πουλάνε ναρκωτικά


Ο "πελάτης" έχει πληρώσει

Εικόνες ντροπής με αγοραπωλησία σκληρών ναρκωτικών, μέρα - μεσημέρι στην "καρδιά" της Αθήνας!

Τις εικόνες ντροπής, με την ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και στον χώρο του Μετρό στην οδό Κοραή και στα Προπύλαια Αθηνών, έχει καταγράψει η κάμερα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, και παρουσιάζει βίντεο των διωκτικών αρχών που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Καρέ - καρέ η "επιστημονική" αγοραπωλησία
Στο βίντεο απεικονίζονται άτομα -αφρικανικής κυρίως καταγωγής- να βγάζουν από το στόμα τους σακουλάκια με ηρωίνη και να τα πωλούν στους χρήστες που τους περιτριγυρίζουν και τους πολιορκούν για να πάρουν την δόση τους.

Μεταξύ αυτών νεαρές κοπέλες αλλά και ηλικιωμένοι, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι ίδιοι είναι χρήστες ή αν τα αγοράζουν για κοντινά τους πρόσωπα. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ένας από τους χρήστες φαίνεται να «πληρώνει» έναν από τους εμπόρους σε... είδος, δίνοντας κάτι που φαίνεται ότι είναι παπούτσια ή μπουκάλι ποτό.








Ο "πελάτης" έχει πληρώσει
Ο "πελάτης" έχει πληρώσει


Ο διακινητής βγάζει το σακουλάκι από το στόμα
Ο διακινητής βγάζει το σακουλάκι από το στόμα

Και η... συναλλαγή ολοκληρώνεται...
Και η... συναλλαγή ολοκληρώνεται..

Δίνει κάτι που μοιάζει με ποτό...


... και παίρνει ηρωίνη











Πρόκειται για βίντεο από την μεγάλη-πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τις πιάτσες πώληασης χασίς και ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας, η οποία μάλιστα οδήγησε στην προφυλάκιση 58 από τους 59 συλληφθέντες.


Ο μη προφυλακισθείς είναι ανήλικος που εισήλθε σε σχετικό πρόγραμμα. Η αρχική δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών περιλαμβάνει συνολικά 146 άτομα από τα οποία 38 έχουν ήδη συλληφθεί σε προηγούμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ και οι 49 αναμένεται να κληθούν κατ' ευθείαν σε απολογία.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, έκτασης 276 σελίδων, περιγράφονται εκατοντάδες εντυπωσιακές (βιντεοσκοπημένες) σκηνές πώλησης ναρκωτικών, οι οποίες έχουν καταγραφεί από διαρκή έρευνα 16 συνολικά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.



Τα συμβόλαια θανάτου 


Από τη δικογραφία προκύπτει ότι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης δεν είχαν κανένα ενδοιασμό ακόμη και να δολοφονήσουν συνεργάτες τους, όταν τους όφειλαν χρήματα. Ενδεικτικός είναι ο εξής διάλογος μεταξύ των μελών του κυκλώματος, αρχηγού και κατώτερου... στελέχους:

- Μέλος: «...Έλα τι κάνεις όλα καλά;
- Αρχηγός: Όλα καλά, με εσένα τι γίνεται, μου χρωστάς 40 χιλιάδες ...
- Μέλος: Δεν τα έχω, λόγο τιμής θα προσπαθήσω να τα μαζέψω και να στα δώσω. Ετοιμάζω κάτι καλό ...
-Αρχηγός: Εγώ τα βιάζομαι τα λεφτά... μπορούμε όμως να πατσίσουμε διαφορετικά.
-Μέλος: Δηλαδή;
-Αρχηγός: Θα κάνεις μια δουλειά για μένα. Θα βγάλεις από την μέση τον... και πατσίσαμε, δεν μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω.
-Συνεργάτης: Οκ.

Ωστόσο, το πρόσωπο που εξουσιοδοτήθηκε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έκανε λάθος. Αντί να σκοτώσει τον 36χρονο συνοδηγό του αυτοκινήτου που παρακολουθούσαν στο Κερτασίνι, δολοφόνησαν με πέντε σφαίρες τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είχε καμιά σχέση με την διακίνηση ναρκωτικών. 

Μάλιστα, στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, αναφέρεται ότι συγκεκριμένος μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε... επιφορτιστεί με το καθήκον της διακίνησης ουσιών, ήταν... αρμόδιο και για τη σύνταξη συμβολαίων θανάτου «απέναντι σε όσους δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες – νόμους της οργάνωσης». 

Το μαντρί, η φρέζα και τα γίδια 


Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δυο από τους κατηγορουμένους, αναφέρονται σε έρευνα που έκανε η αστυνομία για τον εντοπισμό της χασισοφυτείας στο Μαραθώνα. Στη συνομιλία ακούγεται ο «Αλέκος» να δίνει εντολή στον συγκατηγορούμενο του, πλέον, Β.Κ να καταστρέψει την φυτεία. Πράγματι, ο Β.Κ και η σύζυγός του μεταβαίνουν την επόμενη ημέρα στο σημείο που βρίσκεται η χασισοφυτεία προκειμένου να την καταστρέψουν, αλλά συλλαμβάνονται.

Ακολουθεί, η συνομιλία, όπως εμπεριέχεται στη δικογραφία και η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα της σύλληψης των δραστών. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούν τις λέξεις «μαντρί», «θερμοκήπιο» και «γίδια» όταν θέλουν να αναφερθούν στην χασισοφυτεία ...

Β.Κ: Ένα αυτοκίνητο θα είναι όλη νύχτα εκεί να 'ούμε, δεν φεύγουν από εκεί, θα είναι μέχρι αύριο
Αλέκος: δεν μπορεί κάποιος με τρόπο;  
Β. Κ: οοο...τίποτα αφού είναι μπροστά στο αυτό, δε γίνεται όπου και να πας να 'ούμε θα σε δει.
Α: Εντάξει αφού έχεις το μαντρί.
Β.Κ: Ε ναι θα πάω στο μαντρί, αλλά μες το θερμοκήπιο; 
Α: Έ πήγα να δω (ακατάληπτο). Αυτοί που πήγαν από κεί; 
Β.Κ: Ήταν τρία αυτοκίνητα τα δυο έφυγαν, έμεινε το ένα.
Α: Ναι
Β.Κ: Τώρα πόσοι είναι πάνω να πούμε, δυο τρεις, δεν ξέρω θα σε γελάσω δεν πήγα και εγώ καθόλου πάνω. 
Α: Ναι με κάποιον τρόπο να μπαίναμε...
... Ναι ο τσομπάνης έφυγε από εκεί; 
Β.Κ: Έ; 
Α: Ο τσοπάνης.
Β.Κ: Ο τσοπάνης δεν πήγε από το μαντρί να ούμε γιατί δεν είχε χαρτιά, πήγα και τον πήρα εγώ από τα βουνό και τον πήγα σπίτι να ούμε δεν πήγε καθόλου και πήγε η γυναίκα του στα γίδια. 
Α: Ναι, η γυναίκα σου είναι σπίτι; 
Β.Κ: Ναι εδώ είμαστε μαζί. 
Α: Να βρίσκαμε κάποιο τρόπο για αύριο το πρωί δεν ξέρω τι.
Β.Κ: Τέλος πάντων αύριο θα πηγαίνει θα πάει ο κουνιάδος μου να ούμε στα γίδια ξέρω και εγώ τι θα κάνει, κάτι να γίνει...
Ά: Μίλα του, πές του να πάει κάτω να μην μπλέξει και αυτός.
...
Αλέκος: Τι να κάνει; ...
Β.Κ: Ε ναι μια φρέζα μαζί με τα αλάτια και πάει στο διάολο. 
Α: Αυτοί δεν έχουν πληροφορία για εκεί, οπότε δεν μπορούν να σου πουν κάτι.
Β.Κ:Αυτοί, αυτοί δεν έχουν πληροφορία για εκεί για αλλού πηγαίνανε. 
Α: Ναι.
Β.Κ: Κατάλαβες; Γιατί λέγανε να πούμε στη στέρνα, εκεί που είναι η στέρνα στο βουνό, δεν λέγανε να πούμε ότι είναι μέσα στο θερμοκήπιο, δεν ξέρανε ακριβώς τι γίνεται και τι παίζει. 





Σχόλια