Ο καιρός σήμερα > Τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις και ισχυροί βοριάδες

Αποτέλεσμα εικόνας για woman in snow

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, έως 7 μποφόρ η έντασή τους στο Αιγαίο. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ενώ παγετός θα αναπτυχθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες

Toπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, έως 7 μποφόρ η έντασή τους στο Αιγαίο. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ενώ παγετός θα αναπτυχθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά στα ανατολικά και βόρεια αυξημένες. Βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες. Από το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά και νότια η έντασή τους θα φθάσει τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, και τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχόλια