Απειλητική η Παπανάτσιου >> Οσοι έχετε αδήλωτα εισοδήματα δηλώστε τα γιατί θα σας βρούμε

Αποτέλεσμα εικόνας για παπανατσιου

Οι καλές επιδόσεις του 2016 θα συνεχίσουν και το 2017 προέβλεψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ενώ σε ότι αφορά τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με το taxis έσπευσε να στείλει μήνυμα στην αγορά λέγοντας ότι "κανείς επιχειρηματίας δεν πρέπει να αναστατωθεί".

Η κ. Παπανάτσιου μιλώντας στη Βουλή είπε, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη βούληση κι επειδή έχει τη βούληση έχει και τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Και αναφέρθηκε στις διασταυρώσεις κινήσεων λογαριασμών και στοιχείων 1,2 εκατ. ΑΦΜ οι οποίες γίνονται αυτή τη στιγμή με εισαγγελική παραγγελία. "Τέλος η φορολογική αμνηστία, τώρα θα έχουμε μόνο ποινική αμνηστία και γι' αυτό στέλνουμε το μήνυμα στους πολίτες που έχουν αδήλωτα εισοδήματα να τα δηλώσουν γιατί μπορούμε να τους βρούμε", είπε χαρακτηριστικά η υπουργός. 


Σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές προμήθειες η ίδια είπε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΤτΕ έχει ασκήσει πιέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα για να μειώσουν τις διατραπεζικές συναλλαγές. Ενώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αναφέρθηκε στην υποχρέωση που θα έχουν με το νέο νόμο οι επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά, δηλαδή να αναγράφουν ότι δεν δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές. 


Η υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενη συνολικά υποστήριξε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα είναι ανεβασμένα και το 2017 τα μη παραμετρικά έσοδα όπως ήταν και το 2016, ώστε να μοιραστεί στις ευάλωτες ομάδες το πλεόνασμα "όπως έγινε και φέτος με το έκτακτο επίδομα". 

Σχόλια