Φιλοθέη Μωβ εναντίον Γιάννη Βαρδή >> Βαριές κουβέντες στο δικαστήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Φιλοθέης Μωβ

Το δικαστήριο πάντως έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του τραγουδιστή λόγω ανάκλησης της έγκλησης

Στις δικαστικές αίθουσες δόθηκε χθες συνέχεια στον πόλεμο δηλώσεων που είχε ξεσπάσει μετά τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή μεταξύ του γιου του Γιάννη και της χήρας του Φιλοθέης Μωβ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso ο νεαρός τραγουδιστής κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ´ εξακολούθηση, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλλει η σύζυγος του πατέρα του.

«Στις 4 Φεβρουαρίου 2016 ο Γιάννης Βαρδής με κλείδωσε έξω από το σπίτι. Μέχρι τότε οι σχέσεις μας ήταν καλές. Ήταν έγκυος η σύζυγός του και μέναμε όλοι μαζι σε ενα σπίτι πολλών τετραγωνικών. Είχα πάει να βγάλω βόλτα τα σκυλιά και όταν γύρισα δεν μπορούσα να μπω. Τον πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Το έκανε όλο αυτό γιατί ήθελε να υπογράψω ένα έγγραφο για αποδέσμευση χρημάτων που είχε ο πατέρας του σε λογαριασμό στη Βουλγαρία. Σε λογαριασμό που δεν ήταν καν το όνομά μου. Του εξήγησα αλλά δεν λύθηκε το θέμα. Πήγα πέντε φορές και περίμενα. Έβγαλαν τα πράγματά μου» περιγράφει η Φιλοθέη Μωβ στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Ισχυρίζεται ότι σας ζήτησε να φύγετε από το σπίτι γιατί περιμένουν παιδί με τη σύζυγό του και εσείς αρνηθήκατε.

Φιλοθέη Μωβ: Δεν ισχύει! Ο ίδιος μου είπε ότι έχω κάνει πολλά για τον πατέρα του και ό,τι θέλω θα είναι δίπλα μου. Είναι 500 τ.μ.σπίτι! Δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου.

Πρόεδρος: Ένας άνθρωπος τόσο διαλλακτικός, όπως τον παρουσιάζετε, ξαφνικά σας κλείδωσε απέξω;

Βαρδής: Μπήκε στο σπίτι πέντε φορές για να πάρει τα πράγματά της. Είχε δώσει τη συγκατάθεσή της και μετά βγήκε στα κανάλια.

Φιλοθέη Μωβ: Κάτω από πίεση έγινε αυτή η συμφωνία. Ήθελε να καλύψει ότι με κλείδωσε απέξω γιατί εμφανίζεται ως το καλό παιδί. Είχε σκοπό να με συκοφαντήσει για να καλύψει την ενεργειά του.

Εισαγγελέας: Αν λέγατε ότι δεν βγαίνετε, θα έκανε μόνη της εκπομπή η κυρία Στεφανίδου; Δεν νομίζω...

Φιλοθέη Μωβ: Με έπαιρναν συνεχώς από την εκπομπή και μου έλεγαν ότι έχουν βρει μια μήνυση και θα το βγάλουν. Φοβήθηκα και θεώρησα ότι πρέπει να πάω. Όταν παίχτηκε η εκπομπή, βγήκε τηλεφωνικά και με κατηγόρησε σαν σύζυγο και σαν μάνα.

Εισαγγελέας: Οφείλω να προσπαθήσω να λύσετε το θέμα με μια συγγνώμη εδώ, επειδή τότε ήσασταν ταραγμένοι. Θα σας βλέπει από πάνω και θα βλέπει τη γυναίκα και τον γιο του να τσακώνονται. Σας το προτείνω. Σκεφτείτε την κοινή συνισταμένη που υπάρχει στη μνήμη του συγχωρεμένου.

Πρόεδρος: Όλα γίνονται για μια συγγνώμη. Εκείνος είπε ό,τι είπε μετά την εμφάνισή σας. Είναι κρίμα. Προσπαθήστε ανθρωπίνως να τα βρείτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης βαρδης
Ο Γιάννης Βαρδής

Για περίπου μια ώρα τα αντίπαλα στρατόπεδα βρίσκονταν εκτός δικαστικής αίθουσας. Κάποια στιγμή ο δικηγόρος του Γιάννη Βαρδή ειπε στη έδρα πως δεν είναι έτοιμοι γιατί υπάρχει δυστοκία από τη πλευρά της εγκαλούσας. Όταν επέστρεψαν, ο τραγουδιστής είχε δώσει μια έγγραφη συγγνώμη, αλλά η κατάσταση δεν αποκλιμακώθηκε, καθώς η Φιλοθέη Μωβ ζητούσε επιμόνως να την αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook.

Φιλοθέη: Με έχει διασύρει στον κόσμο

Πρόεδρος: Στιν κόσμο που σας έχει διασύρει να το πείτε εσείς

Φιλοθέη: Ο μανάβης της γειτονιάς μου;

Πρόεδρος: Στον μανάβη της γειτονιάς σας μπορείτε να το πείτε.

Εισαγγελέας: Εσείς που είστε και γνωστός στον κόσμο, μήπως να το αναρτήσετε;

Βαρδής: Όχι, δεν θα βγω στα social media. Αν δημοσιοποιηθεί το χαρτί, θα γυρίσουμε στα δικαστήρια.

Δικηγόρος Βαρδή: Ναι αλλά να πει η κυρία οτι δεν έχει άλλη αξίωση, γιατί αύριο δεν ξέρω τι γίνεται!

Πρόεδρος: Καλά κι αύριο εδώ θα είμαστε δεν φεύγουμε!

Το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του τραγουδιστή λόγω ανάκλησης της έγκλησης. Ωστόσο καμία από τις δυο πλευρές δεν φάνηκε ικανοποιημένη. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εspresso, βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, η αδερφή του Γιάννη Βαρδή, Καλλιστώ, που είχε έρθει για να καταθέσει ως μάρτυρας, χαιρέτησε τη Φιλοθέη Μωβ και τις φίλες της.

Ας θυμηθούμε και λίγο τι είχε προηγηθεί...

Τον περασμένο Μάιο η διαμάχη μεταξύ της χήρας και του γιού του συνθέτη και τραγουδιστή βρισκόταν στο απώγειό της

Η κραυγή απόγνωσης της Φιλοθέης Μωβ αποκαλύπτει τον «ψυχρό πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, καθώς, όπως καταγγέλλει, την πέταξαν έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Παιανία!

Στις 16 Φεβρουαρίου 2016 η Φιλοθέη Μωβ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος των δύο παιδιών του τραγουδιστή, κατηγορώντας τα ότι άλλαξαν κλειδαριές και την έκλεισαν έξω χωρίς προειδοποίηση, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη κατέθεσε και μήνυση εναντίον τους για αυτοδικία! Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όταν απεβίωσε ο Αντώνης Βαρδής άφησε στα δύο παιδιά του, μεταξύ άλλων, το αγροτεμάχιο πέντε στρεμμάτων και το σπίτι που χτίστηκε σε αυτό, το οποίο αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο εμβαδού 220 τ.μ. το καθένα και μία σοφίτα 45 τ.μ.

Τα έξοδα συντήρησης

Οι σχέσεις του Γιάννη Βαρδή με την επί χρόνια σύντροφο του πατέρα του ήταν αρμονικές. Ο Γιάννης έμενε στο ισόγειο και το ζευγάρι στον πρώτο όροφο και στη σοφίτα. Το ίδιο συνεχίστηκε περίπου ενάμιση χρόνο από τον θάνατο του αξέχαστου τραγουδιστή, καθώς η Φιλοθέη Μωβ, με τη συγκατάθεση των παιδιών, έμενε εκεί και κάλυπτε, όπως λέει, τα έξοδα συντήρησης. Ωστόσο, όλα φέρεται ότι άλλαξαν στις 4 Φεβρουαρίου. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, όπως υποστηρίζει, βγήκε από το σπίτι για να αγοράσει τροφή για τους σκύλους τους. Ομως, όταν επέστρεψε, ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να ανοίξει τις δύο εισόδους της περίφραξης! Η πρώτη σκέψη της ήταν ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το σπίτι και απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

«Ομως, όπως διαπίστωσα, τα παιδιά του Αντώνη είχαν αλλάξει τις κλειδαριές του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω ούτε στο κτήμα ούτε στο σπίτι μου» αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που παρουσίασε η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της «Tatiana Live». Η Φιλοθέη Μωβ υποστηρίζει ότι προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον Γιάννη Βαρδή και, όταν τελικά τον βρήκε, δεν πίστευε αυτά που άκουγε: «Είπε ότι το έκανε αυτό γιατί δήθεν είχα συνομιλήσει με τράπεζα στη Βουλγαρία, στην οποία διατηρούσε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον πατέρα του, και ότι για τον λόγο αυτόν δεσμεύτηκε ο λογαριασμός και αδυνατούσε να εκταμιεύσει τα χρήματα. (...) Παρά τις διαβεβαιώσεις μου ότι ουδέποτε είχα επικοινωνήσει με τη βουλγαρική τράπεζα, ο Γιάννης αρνήθηκε να μου επιτρέψει την είσοδο στην κατοικία μου. Απαίτησε, μάλιστα, να του υπογράψω συμβολαιογραφικό έγγραφο ότι παραιτούμαι κάθε αξίωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό και μόνο τότε θα μου επέτρεπε να μπω στο σπίτι και να ταΐσω τα σκυλιά που είχαμε με τον Αντώνη και τα αγαπούσαμε σαν παιδιά μας».

Τότε, η ίδια πήγε να μείνει σε φιλικό σπίτι μαζί με το παιδί της, χωρίς τα προσωπικά τους αντικείμενα. Λόγω και της αποχής των δικηγόρων, οι δύο πλευρές βρήκαν εξωδικαστική «χρυσή τομή» και επετράπη στη χήρα του Αντώνη Βαρδή να πάει στο σπίτι πέντε φορές, για δυο-τρεις ώρες, και να πάρει τα πράγματά της παρουσία δικηγόρων.


Με έναν μυστικό πολιτικό γάμο, που έγινε το 2012 παρουσία μόνο των παιδιών τους, ο Αντώνης Βαρδής παντρεύτηκε τη Φιλοθέη-Μαρία Μωβ (φωτό αριστερά). Μάλιστα, μάρτυρας στην τελετή ήταν ο γιος του Γιάννης. Ετσι αθόρυβα «σφράγισε» ο δημιουργός και τραγουδιστής τη σχέση ζωής με την επί 13 χρόνια αγαπημένη του, τη γυναίκα που άγγιξε βαθιά την καρδιά του, όπως καταλάβαιναν όσοι τον ήξεραν καλά...

Η γνωριμία του τροβαδούρου της αγάπης με τη μελαχρινή Φιλοθέη έγινε το 1998, όταν ένα αυχενικό πρόβλημα που είχε εκείνος τον οδήγησε κοντά της, αφού εργαζόταν ως φυσικοθεραπεύτρια. Τρία χρόνια «στενής» πολιορκίας λέγεται ότι χρειάστηκαν μέχρι εκείνη να του πει το «ναι» και να γίνουν ζευγάρι.

Στην έπαυλη

Το 2001 συγκατοίκησαν στην έπαυλη του καλλιτέχνη στην Παιανία (φωτό αριστερά) και η ζωή του Αντώνη Βαρδή γέμισε και πάλι με χαρά. Ανέμελα βράδια με φίλους, βόλτες με τα σκυλιά τους στην εξοχή, ταξίδια στο εξωτερικό. Την ευτυχία τους συμπλήρωναν ο Γιάννης και η Καλλιστώ Βαρδή, αλλά και η πεντάχρονη τότε Λίλα, κόρη της Φιλοθέης από τον πρώτο της γάμο, καθώς έμεναν όλοι μαζί.

Η ξαφνική επιδείνωση της υγείας του αείμνηστου δημιουργού δεν άφηνε περιθώρια απουσίας της Φιλοθέης από κοντά του, γι' αυτό και εκείνη παραιτήθηκε από το φυσικοθεραπευτήριο, όπου εργαζόταν. Εγινε ο φύλακας άγγελός του και δεν έλειψε στιγμή από δίπλα του, μέχρι και την ημέρα που εκείνος έφυγε από τη ζωή, τον Σεπτέμβριο του 2014.


Σχόλια