Αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των Φυλακών Κορυδαλλού >> Επειδή δεν έδωσε άδεια σε Κουφοντίνα - Γουρνά

Αποτέλεσμα εικόνας για κορυδαλλος φυλακες

Συγκέντρωση έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού κυρίας Σταματίνας Περιμένη στην Καλλιθέα πραγματοποίησε η «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές». Με πανό, συνθήματα και τρικάκια αντιδρούσαν στην άρνηση χορήγησης αδειών από τις δικαστικές αρχές κυρίως στους καταδικασθέντες Δ. Κουφοντίνα για τη 17Ν και Κ. Γουρνά για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Σε σχετική ανάρτηση σε ιστότοπο εναλλακτικής ενημέρωσης, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν ότι «οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν είναι μόνοι» και μιλούν για «δημιουργία μετώπου εντός και εκτός των τειχών για τη χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους. Οι άδειες είναι μια κατάκτηση των κρατουμένων, ως αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι ούτε προνόμιο ούτε κάποια ανθρωπιστική παραχώρηση από την πλευρά του κράτους».

Στην εισαγγελέα των Φυλακών Κορυδαλλού καταλογίζουν ότι «λειτουργώντας ως νέα στρατοδίκης της μετεμφυλιακής περιόδου ζητάει αποκήρυξη του ένοπλου αγώνα, αυτολογοκρισία των πολιτικών κρατουμένων, να σκύψουν το κεφάλι, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το κράτος ζητάει δηλώσεις μετανοίας έστω και έμμεσα. […] το κράτος θέλει να εξασφαλίσει την πολιτική σιωπή των πολιτικών κρατουμένων, την αυτοαπομόνωσή τους καθώς και τη διάσπαση τους υπό μια λογική του "διαίρει και βασίλευε", με στόχο τον πολιτικό παροπλισμό τους».

Σχόλια