Με θωρακισμένα από το Κόσοβο >> Η ΕΛΑΣ στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής

Τα τζιπάκια που «αλώνιζαν» στο Κόσοβο μεταφέρονται στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής

Δεκαέξι οχήματα τύπου Land Cruiser, τα οποία φέρουν ημι-θωράκιση παρέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από την Ευρώπη, τα οποία ανήκαν στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με πληροφορίες , φέρουν αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες, ικανή να σταματήσουν βλήματα από κοινά όπλα, ακόμη και βολές από το διάσημο καλάσνικοφ. Από τα 16 ημιθωρακισμένα τζιπάκια, τα 10 έχουν ήδη περάσει από τεχνικό έλεγχο και έχουν βαφτεί στα χρώματα της αστυνομίας και αύριο στις 11 το πρωί θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας. 

Τα τζιπάκια που «αλώνιζαν» στο Κόσοβο μεταφέρονται, όπως μεταδίδει το Εθνος,  στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής-
Θα παραδοθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), οι οποίες είναι ειδικές μονάδες της Αστυνομίας με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό. Αρκετά τζιπάκια θα χρησιμοποιηθούν για περιπολίες και επιχειρήσεις στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής, όπου έχει παρατηρηθεί αυξημένη εγκληματικότητα. 

Πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν ότι ενδέχεται να αποσταλούν ορισμένα θωρακισμένα τζιπ και σε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές και λειτουργούν κέντρα κράτησης μεταναστών, καθώς εξετάζεται αστυνομικός σχεδιασμός που προβλέπει την αποστολή αστυνομικών των ΟΠΚΕ.

Σχόλια