Συνεργασία Καρατζαφέρη - Μιχαλολιάκου;

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτακος καρατζαφερης


Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της δεξιάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για συνεργασία με τον πρόεδρο της Εθνικής Ενότητας και πρώην πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Στο “συνοικέσιο” φαίνεται ότι ενεπλάκη και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, αν και, όπως λέει σε συνομιλητές του, ο ίδιος δεν πρόκειται να εμπλακεί στο νέο πολιτικό σχήμα συνεργασίας δεδομένου ότι έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Βεβαίως, ο κ. Μπαλτάκος διατηρεί στενή σχέση με τον Γιάννη Αλαφούζο, λόγω Παναθηναϊκού, και ως εκ τούτου οποιαδήποτε τέτοια κίνησή του θα δημιουργούσε λανθασμένες εντυπώσεις για έμμεση στήριξη του σχήματος από τον όμιλο του εφοπλιστή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχαλολιάκος με Καρατζαφέρη

Οι πληροφορίες θέλουν τους κ.κ Μιχαλολιάκο και Καρατζαφέρη να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και να οργανώνονται ώστε να είναι έτοιμοι ακόμα και αν προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ μπορεί, όπως λένε συνεργάτες του, να δώσει στην Χ.Α μία εικόνα άμβλυνσης των ακροδεξιών- φασιστικών θέσεών της, καθώς ο ίδιος προέρχεται από τη Ν.Δ και κινήθηκε πάντοτε στον χώρο της “βαθιάς Δεξιάς”.

Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ιδιοκτήτης και του περιφερειακού καναλιού ΑΡΤ, που όμως διαθέτει και άδεια πανελλαδικής εμβέλειας (μέχρις ότου γίνει ο διαγωνισμός του ΕΣΡ), κι αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα επιπλέον “αβαντάζ” που θα ενισχύσει τη συνεργασία.

Όλα αυτά, φυσικά, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την έκβαση της δίκης της Χ.Α, καθώς κάποιοι λένε πως εάν δεν στοιχειοθετηθεί, τελικά, το αδίκημα περί εγκληματικής οργάνωσης, το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου θα μπορέσει να μπει ακόμα πιο δυναμικά στο πολιτικό παιχνίδι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι “εμπνευστές” της συνεργασίας Μιχαλολιάκου- Καρατζαφέρη προσπάθησαν να εντάξουν στο σχήμα και τον επικεφαλής της Νέας Δεξιάς, συνεργάτη παλαιότερα του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλο Κρανιδιώτη, αλλά ο τελευταίος φαίνεται πως αποφάσισε να διατηρήσει την αυτονομία του.

Το σενάριο αυτό παρακολουθεί με ανησυχία η ηγεσία της Ν.Δ καθώς διαπιστώνουν τα εξής:

Η Χ.Α έχει εγκατασταθεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση με ποσοστά κοντά στο 8% και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της δίκης δεν συνάδει με το αρχικό κατηγορητήριο,
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται πως ένας αριθμός γαλάζιων ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 δεν επιστρέφουν αυτόματα στη Ν.Δ αλλά κινούνται προς την Χ.Α. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέρχεται από τη συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια και κινείται προς το κέντρο ίσως δημιουργήσει φυγόκεντρες δυνάμεις για πρώην νεοδημοκράτες ψηφοφόρους με ισχυρό αντιμνημονιακό προφίλ.
Επειδή, λοιπόν, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς η αυτοδυναμία της Ν.Δ μπορεί να κριθεί οριακά, κάθε απώλεια ή μη επαναπατρισμός ψηφοφόρων μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.
πηγή

Σχόλια