Πυροβόλησαν τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αγκυρα >> Μάλλον ισλαμιστές τρομοκράτες.Πληροφορίες ότι είναι νεκρός (βίντεο)

φωτογραφία: Hurriyet


Τα ρωσικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Αντρέι Καρλόφ υπέκυψε στα τραύματά του - Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα ο ένοπλος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»



Δείτε το 


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».

Μετά την αιματηρή επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. 


Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκεναντίεβιτς Κάρλοφ πυροβολήθηκε στην Άγκυρα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, θα παρευρισκόταν σε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Ο δράστης λίγο μετά



Photo published for Turkey: Russian ambassador in Ankara seriously wounded in shooting attack, local media reports


ενώ πυροβολεί



λίγο πριν πυροβολήσει




Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι ο Κάρλοφ δέχθηκε επίθεση ενώ κατευθυνόταν προς το βήμα της εκδήλωσης για να μιλήσει. Η ιστοσελίδα της Hurriyet (hurriyet.com.tr) αναφέρει ότι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Φωτογράφος της τουρκικής εφημερίδας, που βρισκόταν στο εκθεσιακό κέντρο μετέφερε την πληροφορία ότι ο δράστης είναι ένας μαυροντυμένος άνδρας, με γραβάτα και κοστούμι, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον Ρώσο πρέσβη. Με βάση πηγές των τουρκικών μέσω ο επιτιθέμενος είχε εισέλθει στην γκαλερί με αστυνομική ταυτότητα.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι από το σημείο της επίθεσης ακούγονται περισσότεροι πυροβολισμοί.
Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην hurriyet.com.tr ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται μέλη εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Αρχικά, συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο, καθώς δημοσιεύματα τον ήθελαν να παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του. Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα διευκρίνισαν πως ο δράστης δέθηκε πυρά αστυνομικών και έπεσε νεκρός. 

Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι. 


Στο ερασιτεχνικό video που ακολουθεί είναι η σύζυγος του ρώσου διπλωμάτης λίγα λεπτά μετά την επίθεση





Σχόλια