Ούτε ένα μήνα δεν κράτησε >> Συνελήφθη η πρώτη γυναίκα δραπέτης με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Αποτέλεσμα εικόνας για αποδραση βραχιολακι

Συνελήφθη η πρώτη γυναίκα δραπέτης με το βραχιολάκι. Η 43χρονη, κατηγορούμενη για το οικονομικό σκάνδαλο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, που στις 19 Νοεμβρίου, είχε… αποδράσει από τον ηλεκτρονικό ιμάντα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στην Κηφισιά και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, με την προφυλάκιση να θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Μαζί της συνελήφθη και ο 37χρονος σύζυγός της

Μαζί της συνελήφθη και ο 37χρονος σύζυγός της, o οποίο αναζητείτο από το 2013 καθώς εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα ίδια αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί και η 43χρονη, καθώς και σωρεία άλλων διωκτικών εγγράφων.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε κάνει χρήση των όρων για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ήταν ανάμεσα στους 19 εμπλεκόμενους, που κατηγορούνταν κατά περίπτωση για υπεξαίρεση που επιβαρυνόταν επιπλέον με αδικήματα του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, φέρεται να ήταν ανάμεσα στους τρεις καταζητούμενους, με διεθνή εντάλματα, ωστόσο φαίνεται να είχε προσέλθει οικειοθελώς και δικαζόταν για την συμμετοχή της. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών οι όροι κράτησης στις φυλακές είχαν αντικατασταθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «ηλεκτρονικό ιμάντα» έως την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης.

Η εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί το έργο, προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και διαθέτει τα ηλεκτρονικά συστήματα γεωεντοπισμού των κινήσεων του χρήστη, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, ότι στις 19 Νοεμβρίου, στις 18:58, η 43χρονη φαίνεται πως βγήκε από το σπίτι της στην περιοχή του Μεταξουργείου, παραβιάζοντας τους όρους που της είχαν επιβληθεί. Λίγο αργότερα, στις 19:09 εξέπεμψε ο συναγερμός κοπής του πομπού στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρέθηκαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τον πομπό σήματος στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Λαχανά, χωρίς φυσικά την ίδια, η οποία κατέστη καταζητούμενη. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας, κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη απόδραση και κίνηση της 43χρονης με μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε συνεργός της, έως το σημείο που φαίνεται να έγινε η «κοπή», σε χρονικό διάστημα… 11 λεπτών.

Τότε είχε δοθεί σήμα αναζητήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, λιμάνια και τους μεθοριακούς σταθμούς, σε περίπτωση που η 43χρονη επιχειρούσε να διαφύγει από την Ελλάδα.

Η αυλαία της δίκης της μεγάλης υπόθεσης υπεξαίρεσης 256.521.323,96 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, άνοιξε τον Απρίλιο του 2015 και στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 19 άτομα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι ως εκπρόσωποι των δύο εταιριών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι με έγγραφες δηλώσεις τους είχαν γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστήριζαν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων, την ενοχή του δεύτερου και άλλων έντεκα, μεταξύ των οποίων και της 43χρονης που έκοψε το «βραχιολάκι» της, την ώρα που η δίκη είναι στην τελική ευθεία.

Σχόλια