Σκάνδαλο και σοκ >> Η περίφημη σκηνή του (backdoor) βιασμού στο Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι δεν ήταν συναινετική

Αποτέλεσμα εικόνας για Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι

Η ταινία «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι» κυκλοφόρησε το 1972 και σόκαρε το κοινό με τις σκληρές σκηνές βιασμού που εμπεριείχε.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο, 48χρονος τότε, Μάρλον Μπράντο και η, 19χρονη τότε, Μαρία Σνέιντερ.

Σχετική εικόνα


Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, αποκάλυψε σε μια συνέντευξη πως εκείνος και ο Μπράντο συμφώνησαν να αλλάξουν το σενάριο και να γυρίσουν τη σκηνή του βιασμού της Σνέιντερ δίχως να την ενημερώσουν.

Η εν λόγω σκηνή, από τις πιο σκληρές σκηνές για τα τότε κινηματογραφικά δεδομένα, περιελάμβανε τον παρά φύση βιασμό της Σνέιντερ από τον Μπράντο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι

Ο σκηνοθέτης, όπως μεταδίδει το Ποντίκι,  αποκάλυψε πως σκεφτήκανε την ιδέα μόλις το προηγούμενο πρωί πριν το γύρισμα και αποφασίσανε να μην της το πούνε για να είναι φυσική η αντίδραση της. Παραδέχθηκε πως «ήταν φρικτό» να μην της το αποκαλύψουν αλλά δήλωσε αμετανόητος για την απόφαση του.

Η Σνέιντερ ταλαιπωρήθηκε σε όλη της τη ζωή από εξαρτήσεις ναρκωτικών και χρόνια κατάθλιψη. Σε συνέντευξη της το 2007 παραδέχθηκε πως ένιωθε ντροπιασμένη και «λίγο βιασμένη», αν και τόνισε πως η σκηνή ήταν προσομοίωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι
Τότε είχε αποσαφηνίσει πως έμαθε το τι επρόκειτο να συμβεί λίγο πριν το γύρισμα και πως έπρεπε να είχε επικοινωνήσει με το δικηγόρο ή τον ατζέντη της. «Αλλά ήμουν μικρή και δεν ήξερα».

Αποκάλυψε πως ο Μπράντο αρκέστηκε να της πει «Μαρία ηρέμησε, είναι απλά μια ταινία» αλλά τόνισε πως μετά το γύρισμα δεν την πλησίασε για να την παρηγορήσει.

Η Σνέιντερ έφυγε από τη ζωή το 2011.

Οι αποκαλύψεις του σκηνοθέτη προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζέσικα Τσάστεϊν έγραψε: «Σε όλους όσους αγαπάτε αυτή την ταινία - Να ξέρετε πως βλέπετε το βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας από έναν 48χρονο άνδρα. Ο σκηνοθέτης σχεδίασε την επίθεση. Νιώθω άρρωστη». Η Άννα Κέντρικ, η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και ο Κρις Έβανς επίσης καταδίκασαν τη σκηνή.


To all the people that love this film- you're watching a 19yr old get raped by a 48yr old man. The director planned her attack. I feel sick. https://twitter.com/ELLEmagazine/status/804910484587773952 

@colliderfrosty @ChrisEvans Ms Schneider stated this several years ago. I used to get eye-rolls when I brought it up to people (aka dudes).Σχόλια