Γιατί δεν πέφτουμε από τα σύννεφα; >> Σκάνδαλο στο βρετανικό ποδόσφαιρο, 98 ομάδες στο μικροσκόπιο για παιδεραστία

Αποτέλεσμα εικόνας για ποδοσφαιρο βρετανικο


Σε σκάνδαλο μεγατόνων εξελίσσονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με την κακοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, με τα βρετανικά μέσα να κάνουν πλέον λόγο για 83 πιθανούς υπόπτους και 98 ομάδες που φέρονται αναμεμειγμένες στην περίεργη αυτή υπόθεση.


Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, οι έρευνες επεκτείνονται πλέον σε όλες τις βαθμίδες του βρετανικού ποδοσφαίρου «από τις ομάδες της premier league μέχρι τις ερασιτεχνικές», καθώς οι Αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση συνεχίζουν να λαμβάνουν τηλεφωνήματα καταγγελιών στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει δημιουργηθεί.
Αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έχουν ομολογήσει εσχάτως πως είχαν πέσει θύματα τέτοιας κακοποίησης σε νεαρή ηλικία και αυτό σε πολλές περιπτώσεις στιγμάτισε ανεξίτηλα τη ζωή τους δημιουργώντας τους ψυχολογικά προβλήματα ή οδηγώντας τους από τις καταχρήσεις μέχρι και σε τάσεις αυτοχειρίας.
Από τις περιπτώσεις που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, το 98% αφορά σε άνδρες με την ηλικία τους κατά την περίοδο της κακοποίησης να κυμαίνεται ανάμεσα στα επτά και τα 20 χρόνια.
Ο αριθμός των καταγγελιών έχουν φτάσει πλέον τις 639, από τις 350 την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός αυτός θεωρείται πλέον βέβαιο πως θα αυξηθεί.
Οι αποκαλύψεις των επιθέσεων που υπέστησαν οι πρώην επαγγελματίες έχουν εγείρει φόβους ότι οι υπαίτιοι εκμεταλλεύονταν για χρόνια τις θέσεις που κατείχαν μέσα στους συλλόγους για να κακοποιούν σεξουαλικά τους νέους παίκτες.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά όλες τις καταγγελίες που μας γίνονται, οι οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στο Λονδίνο. 

«Όποιος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όποιες και αν είναι οι περιστάσεις, ή έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τοπική αστυνομία ή το NSPCC (Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας σε βάρος των Παιδιών).

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Γκάρι Τζόνσον υποστήριξε ότι η ομάδα της Premier League εξαγόρασε με 50.000 λίρες (59.155 ευρώ) την σιωπή του ώστε να μη γίνει γνωστή η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από πολλές δεκαετίες. 

Ο 57χρονος Τζόνσον κατήγγειλε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον επικεφαλής κυνηγό ταλέντων (scout) της ομάδας Έντι Χιθ πολλές φορές μέσα σε τρία χρόνια από τα 13 του.Σχόλια