Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα το ρωσικό αεροσκάφος- Επέβαιναν 92 άνθρωποι






Το αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τούπολεφ (TU -154) με 91 επιβαίνοντες συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στις ακτές του Σότσι, μετέδωσε το πρακτορείο INTERFAX επικαλούμενο το δίκτυο RUSSIA 24 TV.

Την ίδια ώρα, το Sputnik και το RT μεταδίδoυν ότι η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη συντριβή του αεροσκάφους, λέγοντας μάλιστα ότι τα συντρίμμια του και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών εντοπίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.







Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.



Στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Εννέα Ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.



Το πρωί της Κυριακής 25 Δεκεμβρίου, το αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), με 91 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι. 


Βρέθηκαν συντρίμμια σε κοντινή απόσταση από το Σότσι και προσωπικά αντικείμενα επιβατών ξεβράζονται στην ακτή - Μετέφερε μια μπάντα και χορωδία, στρατιωτικούς και δημοσιογράφους στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα ρωσικά στρατεύματα

Συντρίμμια του αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) που εξαφανίστηκε σήμερα από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι, εντόπισαν συνεργεία διάσωσης στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή και σε βάθος 50-70 μέτρων. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ξεβράζονται στην ακτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας επιζών, αλλά ούτε και σωσίβια ή σωστική λέμβος.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ήταν 91), μεταξύ των οποίων μια μπάντα με μουσικούς μπαλαλάικα, χορωδία 50 ατόμων, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι, που πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας..

«Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή και πηγή του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό», δήλωσε η πηγή στο RIA Novosti.

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.


Η γέννηση του γιου του του έσωσε τη ζωή


Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός τραγουδιστή, μέλους της χορωδίας που ταξίδευε με το μοιραίο Τουπόλεφ για τη Συρία. Ο Βαντίμ Ανανίεφ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με τους συναδέλφους του γιατί μόλις χθες ήρθε στη ζωή ο τρίτος του γιος. «Οι συνάδελφοι και οι φίλοι μου ήταν όλοι εκεί, η χορωδία - 50 άτομα - και η μπάντα με μουσικούς μπαγιάν και μπαλαλάικα. Θα έδιναν μια συναυλία και θα γυρνούσαν πίσω. Δεν ξέρω τι να πω ακόμα, ελπίζω για το καλύτερο. Εγώ δεν πήγα για οικογενειακούς λόγους: Ο γιος μου μόλις γεννήθηκε, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας και έπρεπε να μείνω σπίτι, να βοηθήσω τη γυναίκα μου», λέει συγκλονισμένος. 

Σχόλια