Το είπαν τελικά στον Πρωθυπουργό? >> Σοβαρή καταγγελία για 700000 ευρώ που λείπουν από το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιο ορος


Η καταγγελία είναι σοβαρή και μάλιστα ο καταγγέλλων υπέβαλε την παραίτησή του, αν και όπως έλεγε περίμενε... καρατόμηση μόνο και μόνο επειδή ανακάλυψε σκάνδαλο. Πρόκειται, όπως μεταδίδει το ΒΗΜΑ,  για μια καταγγελία που έκανε άνω - κάτω την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους αφού, σύμφωνα με αυτήν, έκαναν φτερά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (τα υπολογίζουν σε 700.000) από το ταμείο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με τη σημείωση ότι παρά την καταγγελία η υπόθεση δεν έχει ακόμα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, ούτε καν απασχόλησε την Αστυνομία. 

Το Κέντρο αυτό στην Ιερά Κοινότητα είχε ιδρυθεί με τον νόμο 1198/81 και είχε ως σκοπό τη διαφύλαξη της αγιορείτικης κληρονομιάς, πλην όμως πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο της Ιεράς Κοινότητας για σκάνδαλα (από τις επιχορηγήσεις) ή για «αμαρτωλές μανούβρες», όπως χαρακτηριστικά τις ονόμαζαν οι μοναχοί. Ανάμεσα στις καταγγελίες υπάρχει και μία για «εκβιασμό αγιορειτών μοναχών». 

Πρόεδρος του Κέντρου αυτού ήταν έως πρόσφατα ένας μετακλητός υπάλληλος που τον διόρισε εκεί η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια. 

Δεν θέλω να πιστέψω ότι τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος επειδή είχε καταγωγή από τις Σέρρες, εκλογική περιφέρεια της υφυπουργού. 

Πιστεύω ότι είχε κάποια προσόντα. Ελα όμως που από έναν απλό λογιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι λείπουν πολλά λεφτά από το ιερό ταμείο. 

Ισως βρεθούν να λείπουν περισσότερα εάν διενεργηθεί κανονικός διαχειριστικός έλεγχος. 

Το θέμα είναι ότι η υπόθεση κρατείται μυστική και ακόμα όταν προχθές ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη κανένας δεν του είπε το παραμικρό.

Σχόλια