Πάρε τα μέτρα σου > Οι 6 πιο συχνοί καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια κατά την διάρκεια των γιορτών

Αποτέλεσμα εικόνας για καυγαδες σε ζευγαρια



Κανείς δεν θέλει να τσακώνετε κατά την διάρκεια των γιορτών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις το άγχος είναι υψηλό και τα συναισθήματα έντονα εκείνη την περίοδο.

Ακολουθούν οι 6 πιο συνηθισμένες αιτίες για καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά και πως να τους αποφύγετε.

1. Ο καβγάς στα πεθερικά
Τις γιορτές πολλά ζευγάρια επισκέπτονται τις οικογένειές τους. Αν ήδη έχετε κακή σχέση με την οικογένεια του/της συντρόφου σας ακόμα και το παραμικρό αρνητικό σχόλιο μπορεί να είναι αφορμή για καβγά και το ίδιο ισχύει και για το άλλο σας μισό.
Αν ακούσετε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο ή κάτι επικριτικό, φροντίστε να πάρετε το μέρος του/τη συντρόφου σας. Αυτή η στήριξή σας είναι το μόνο που χρειάζεται για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε καβγάς.

2. Νιώθετε ότι δεν σκέφτηκε πολύ το δώρο που σας πήρε
Περιμένετε με αγωνία να ανοίξετε το δώρο σας, αλλά μόλις βγάζετε το περιτύλιγμα ανακαλύπτετε ότι έχει μέσα μία δωροεπιταγή. Δεν θέλετε να γκρινιάξετε αλλά νιώθετε ότι βαρέθηκε να σκεφτεί τι θα σας αγοράσει.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εξηγήσετε στον/την σύντροφό σας ότι αυτό το δώρο δεν είναι απλά ένα υλικό αγαθό, αλλά κάτι που δείχνει την τρυφερότητα που νιώθει προς εσάς.

3. Η σπατάλη των χρημάτων
Η σπατάλη των χρημάτων είναι πάντα αφορμή για καβγά ανάμεσα στα ζευγάρι και ειδικά στις γιορτές που τα έξοδα είναι περισσότερα το πρόβλημα μπορεί να γίνει πιο έντονο. Αποφύγετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα αν δεν χρειάζεται και μην ξεχνάτε να έχετε ανοιχτή επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας.

4. Προσδοκίες
Ένα από τα βασικά προβλήματα των Χριστουγέννων είναι ότι όλοι έχουν υψηλές προσδοκίες. Από το φαγητό, μέχρι την έξοδο με τους φίλους, η μπάρα των προσδοκιών είναι τόσο υψηλά που οτιδήποτε λιγότερο είναι ικανό να μας χαλάσει την διάθεση και να πυροδοτήσει καβγά. Μην ξεχνάτε ότι οι γιορτές είναι απλά μία εποχή του χρόνου και δεν χάλασε ο κόσμος αν όλα δεν πάνε τέλεια.

5. Διαφορετικές παραδόσεις
Όλοι μεγαλώνοντας έχουμε κάποια έθιμα και παραδόσεις που τηρούμε με την οικογένειά μας. Φροντίστε να δείξετε ευελιξία και να προσπαθήσετε να βρεθείτε κάπου στην μέση με τον/την σύντροφό σας ώστε να μην τσακωθείτε.

6. Εξάντληση από τα πολλά πάρτι/επισκέψεις
Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας μέσα στις γιορτές. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε να πάτε πολλές επισκέψεις, οικογενειακές υποχρεώσεις και πάρτι είναι πιθανό, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά να νιώσετε τα πρώτα σημάδια εξάντλησης και κούρασης που συχνά οδηγεί σε καβγάδες. Αποφασίστε από κοινού σε ποιες υποχρεώσεις θα απαντήσετε θετικά και ποιες θα αναγκαστείτε να απορρίψετε.

Σχόλια