Εκμεταλεύονται τις ανυπέρβλητες δυσκολίες στις υιοθεσίες >> Κύκλωμα πουλούσε βρέφη στην Ελλάδα για 6.000-8.000 ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για μωρο υιοθεσια




Από 6.000 έως 8.000 ευρώ κυμαινόταν η τιμή για κάθε βρέφος που πουλούσε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής εξαμελές κύκλωμα από την Βουλγαρία, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης, ύστερα από 13 παράνομες υιοθεσίες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν, έναντι αμοιβής, τα νεογνά που θα γεννούσαν.
Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις οικίες τους ή στο σπίτι μελών του κυκλώματος στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.
Ακολούθως, παραλάμβαναν τις μητέρες με τα νεογνά τους και τις μετάφεραν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Αττικής και παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια ημεδαπών, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού που κατέβαλαν και κυμαινόταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ.
Διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάιο του 2015, οι δράστες ενέχονται συνολικά σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 44 ετών, όλες τους υπήκοοι Βουλγαρίας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, είχε προηγηθεί σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο εκ των μελών του κυκλώματος για ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Σχόλια