Καλύτερα από πολλούς Ελληνες > Μουζάλας: Θα δίνουμε μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ στους πρόσφυγες και θα φτιάξουμε μίνι κέντρα κράτησης στα νησιά

Αποτέλεσμα εικόνας για μουζαλαςΕπίδομα σίτισης σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και μικρά κέντρα κράτησης στα νησιά προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής θέλει να βάλει τέλος σε ουρές μπροστά από φορτηγά οργανώσεων που μοιράζουν φαγητό και προμήθειες σε προσφυγές.

Έτσι, τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να δίνονται μετρητά σε οικογένειες μεταναστών, τόσα όσα και το Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης σε Έλληνες πολίτες, δηλαδή 400 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα τα παίρνουν μόνο οι μετανάστες που θα έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα.

Ο κ. Μουζάλας έκανε επίσης λόγο για δημιουργία "φυλακών" στα νησιά δυναμικότητας 100-200 ατόμων, την φύλαξη των όποιων θα αναλάβει η αστυνομία.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρότασή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημάρχων των νησιών.

«Ασφαλώς οι παρατατικοί πρέπει να πηγαίνουν σε κλειστούς χώρους, όπως αυτούς που λέει ο κ. Μουζάλας. Όπως οι Έλληνες, έτσι και οι ξένοι. Αλλά όχι στα νησιά μας, στην ηπειρωτική χώρα» λέει για παράδειγμα ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Σχόλια