ΚΕΠΕ, λεφτά υπάρχουν >> Η «γιάφκα» του Γιάνη Βαρουφάκη. με μισθούς 4.000€ και 5.000€ μηνιαίως

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΠΕ

Στα ευρύχωρα γραφεία της οδού Αμερικής 11, οι «ερευνητές», προκλητικά υψηλόμισθοι εργαζόμενοι του ΚΕΠΕ, δεν κτυπούν κάρτα εισόδου- εξόδου.

Δεν ανήκουν πλέον στο Δημόσιο, αλλά πληρώνονται αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με μισθούς 4.000€ και 5.000€ μηνιαίως και κάτι περίεργα «επιδόματα παραγωγικότητας» που όταν δεν προκαλούν γέλιο απλά γεννούν απελπισία….
Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Διατηρείται ωστόσο και το ελληνικό κράτος καταβάλλει 50.000€  το μήνα , μόνο για το ενοίκιο των γραφείων τα οποία ελάχιστοι «εργαζόμενοι» επισκέπτονται, προφανώς μόνο για να τηρούν τα προσχήματα.

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σήμερα είναι μία μικρή «γιάφκα» του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Άνθρωποι που στήριξαν την ακαδημαϊκή και πολιτική «καριέρα» του πρώην Υπουργού Γιάνη, σήμερα σιτίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να προσφέρουν οποιοδήποτε ουσιαστικό επιστημονικό έργο.

Μέσα στα γραφεία του ΚΕΠΕ λειτουργεί κι ένα άτυπο «ταξιδιωτικό γραφείο»(!) κι αυτό είναι μάλλον θετικό αφού ένα διευθυντικό στέλεχος που διαχειρίζεται τους «ανθρώπινους πόρους» του ΚΕΠΕ, τουλάχιστον αξιοποιεί παραγωγικά το χρόνο και τις υποδομές του οργανισμού. Προς ίδιον όφελος φυσικά.

Αρκετοί από τους «ερευνητές» του ΚΕΠΕ διαθέτουν πλαστά πτυχία αλλά ουδείς τα έχει ποτέ ελέγξει.

Οι μέρες περνούν ευχάριστα με πολιτικές ίντριγκες και μικροκομματικές εξυπηρετήσεις.
Ένα κορυφαίο στέλεχος χωρίς σπουδές και περγαμηνές, εργάσθηκε κάποια στιγμή στις «δημόσιες σχέσεις» του Υπουργείου Οικονομικών (επί εποχής Βαρουφάκη φυσικά) και κατόπιν όταν «επέστρεψε» στο ΚΕΠΕ ασχολείται μόνο με τα «σοβαρά πολιτικά ζητήματα» του οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο διαβόητος ευκατάστατος αριστερός διανοούμενος Νίκος Θεοχαράκης, όταν δεν «εκπροσωπεί» την Ελλάδα σε κάποιο συνέδριο του εξωτερικού (όλα τα έξοδα πληρωμένα φυσικά), ασχολείται με την πραγματική του δουλειά, την αρμοδιότητα που τον ευχαριστεί και τον εκφράζει, στη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής.

Στη διοίκηση του ΚΕΠΕ συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ν. Φράγκος και κάποια στελέχη από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που είναι πάντα χρήσιμα ώστε να μην προκύπτουν δυσάρεστα ερωτήματα νομιμότητας των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΠΕ.

Σ’ αυτό τον ευχάριστο, παραγωγικό και δημιουργικό οργανισμό, όποιος ασκεί κριτική δεν είναι αρεστός. Καλύτερα να απομακρύνεται. Τα κριτήρια προσλήψεων και απολύσεων είναι αμιγώς κομματικά χωρίς μανδύα νομιμότητας και αντικειμενικότητας.

«Είτε είσαι μαζί μας και συμμετέχεις στο πάρτι είτε δεν είσαι και απομακρύνεσαι».

Κάποια στιγμή, στο μακρινό παρελθόν η Τρόικα είχε εισηγηθεί το κλείσιμο του ΚΕΠΕ και την εξοικονόμηση των χρημάτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η κακόγουστη αυτή ιδέα γρήγορα ξεχάστηκε και στο ΚΕΠΕ ανατέθηκε η εκπόνηση ενός «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας».

Αν δεν το έχετε διαβάσει, δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέστε. Δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ….


Σχόλια