Συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας >> Νεκρός είναι ο 38χρονος Θεόφιλος Λαζαράκης



Νεκρός είναι ο 38χρονος Θεόφιλος Λαζαράκης που εξέτιε ποινή ισοβίων στις φυλακές Χαλκίδας Έλληνας είναι τελικά ο άνδρας που αυτοκτόνησε το πρωί στο πίσω μέρος της πλατείας Θεάτρου, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά αφού πρώτα αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για τον 38χρονο Θεόφιλο Λαζαράκη.

Το περισταστικό συνέβη στις 11:15 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι, ενώ παρά το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο νεκρός είχε κάταγμα στο γόνατο, που σημαίνει ότι πιθανώς χτυπήθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του. Πληροφορίες που μετέδωσε τοΑθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι κρύφτηκε πίσω από ένα κτήριο και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ιατροδικαστής: Αυτοκτονία


Για καθαρή αυτοκτονία με τραύμα εξ'επαφής από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που εξέτασε τη σορό του 38χρονου. Για να επαληθευτεί η αναφορά του ιατροδικαστή αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων απ' όπου θα επιβεβαιωθεί αν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του.

Τον τραυμάτισαν οι αστυνομικοί;
Έλληνας ο σκληρός ληστής που αυτοκτόνησε στην Ομόνοια μετά από μάχη

Στη σορό του Λαζαράκη διαπιστώθηκε κάταγμα στο γόνατο, ενδεχομένως από σφαίρα που δέχθηκε από κάποιον εκ των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Η σφαίρα αυτή προφανώς ήταν ο λόγος που ανάγκασε τον ισοβίτη να πέσει.       

Σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 38χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο Λαζαράκης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε.

Κατά πληροφορίες στο παρελθόν συμμετείχε σε αποχή συσσιτίου στην οποία προχώρησαν αναρχικοί και αλληλέγγυοι στις φυλακές Κέρκυρας.

Το τουίτ που βλέπετε πόσταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας συγχαρητήρια στην Αστυνομία πριν - εκτιμούμε εμείς - αρχίσουν να τους κατηγορούν για οτιδήποτε..



Η ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της στην επιβολή του νόμου & της τάξης. Περαστικά στον τραυματισμένο αστυνομικό.

Σχόλια