Η Ν. Κορέα στριμώχνει την Γερμανία >> Ποινική δίωξη και πρόστιμο 32 εκατ. κατά VW

Αποτέλεσμα εικόνας για VW.

Η Ν. Κορέα κινείται νομικά κατά της εταιρίας, της κορεάτικης μονάδας της και πέντε στελεχών σε Γερμανία και Κορέα. Παράλληλα επιβάλλει πρόστιμο 32 εκατ. δολ., το υψηλότερο που έχει δώσει ποτέ και μεγαλύτερο από άλλων χωρών προς της VW.

Αποτέλεσμα εικόνας για VW.Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας για το εμπόριο πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της Volkswagen και πέντε στελεχών της, καθώς και να επιβάλλει βαρύ πρόστιμο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω διαφημίσεων σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματά της συμμορφώνονταν με τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων.

Η νοτιοκορεάτικη αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η VW υπερέβαλε σε διαφημιστική της καμπάνια, με την οποία ισχυριζόταν πως τα αυτοκίνητά της που πωλούνταν στη χώρα ανταποκρίνονταν στο αυστηρό σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ, Euro 5.

«Η εταιρία παραπλάνησε τους καταναλωτές με τις ψευδείς και υπερβολικές της διαφημίσεις, οι οποίες παραβίασαν τους νόμους του εμπορίου», τόνισε η αρχή στη σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως διευκρίνισε, θα υποβάλλει καταγγελίες στους εισαγγελείς, ενάντια στη Volkswagen, στην κορεάτικη μονάδα της και σε πέντε στελέχη σε Γερμανία και Κορέα, περιλαμβανομένων του Johannes Thammer, νυν επικεφαλής της Audi Volkswagen Korea, και του Trevor Hill, που ηγούνταν της τοπικής μονάδας από το 2007 μέχρι το 2012.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η αρχή για το εμπόριο θα επιβάλλει και ένα πρόστιμο ύψους 37,3 δισ. γουόν (32 εκατ. δολάρια) στην Volkswagen Korea και θα διατάξει την αυτοκινητοβιομηχανία να εκδώσει μια διορθωμένη εκδοχή των διαφημίσεών της.

Το πρόστιμο θα είναι το υψηλότερο που έχει επιβάλει ποτέ η αρχή για ανακριβείς διαφημίσεις, αλλά και υψηλότερο από παρόμοια πρόστιμα που έχει επιβληθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Βραζιλία και η Ταϊβάν.

Σχόλια