Οχι σαν και μας που καθαρίζουμε μ' ένα 20άρικο >> Τι αγοράζουν για τα Χριστούγεννα στα παιδιά τους οι σουπερ-πλούσιοι

Τι αγοράζουν για τα Χριστούγεννα στα παιδιά τους οι σουπερ-πλούσιοι
Μικροσκοπικές εκδοχές και μινιατούρες σπιτιών μπορεί να κοστίζουν έως και 22.500 λίρες

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που προσφέρεται για να δείξουμε την αγάπη μας κάνοντας δώρα!


Ωστόσο, για τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους που συνθέτουν την πλούσια ελίτ αυτού του κόσμου, τα δώρα είναι μια... λίγο διαφορετική ιστορία.

Άλογα που καλύπτονται από κρύσταλλα Swarovski, κουκλόσπιτα αξίας άνω των 20.000 λιρών και κατά παραγγελία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι μόνο μερικά από τα δώρα που τα παιδιά των σούπερ πλουσίων αναμένουν να βρουν κάτω από το δέντρο την ημέρα των Χριστουγέννων.
dollhouse-large trans NvBQzQNjv4Bqeo i u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA

«Ένας κόσμος γεμάτος υπερβολή», είναι το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ που προβάλλεται από το Channel 4 με τίτλο τα «Πιο ακριβά παιχνίδια στον Κόσμο», το οποίο συναντά τους ανθρώπους που κατασκευάζουν αυτά τα πολυτελή παιχνίδια και τους γονείς που τα αγοράζουν με ανυπομονησία.

Η Dragons of Walton Street, διευθύνεται από τη μητέρα δύο παιδιών, την Lucinda Croft, η οποία πουλάει «τις καλύτερες ζωγραφιές και έπιπλα για πολυτελείς, εσωτερικούς, παιδικούς χώρους» με πελατεία που την κρατά ανώνυμη καθώς περιλαμβάνει πολύ πλούσιους ανθρώπους.

Μικροσκοπικές εκδοχές και μινιατούρες σπιτιών μπορεί να κοστίζουν έως και 22.500 λίρες και κάποια από αυτά διαθέτουν αίθουσα με πραγματική μαρμάρινη είσοδο, παρκέ δάπεδο, καθώς και 15 δωμάτια το καθένα με το δικό τους εσωτερικό σχεδιασμό.

Ίσως αυτό να μην είναι το πιο κατάλληλο δώρο για ένα παιδί, αλλά η Croft αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση της ζήτησης για τα κουκλόσπιτά της, καθώς οι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι.

Η ίδια τονίζει μάλιστα πως οι πελάτες της ζητούν περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

«Οι πελάτες μου ζουν τέτοια προνομιακή ζωή που παρατηρούν όλες εκείνες τις εξωφρενικές λεπτομέρειες, διότι αυτή είναι η ζωή που ζουν», λέει η ίδια.

Για το 1%, η αγορά παιχνιδιών δεν είναι μόνο θέμα διασκέδασης για τα παιδιά αλλά και ένας τρόπος για να τα μυήσει στον κόσμο που μια ημέρα θα αποτελούν μέρος του. Ενώ η Crofts παρέχει μικρότερες εκδόσεις των μελλοντικών σπίιτιών τους, ο Stuart Pennington τους δίνει μια γεύση από τα αυτοκίνητα που θα οδηγούν μία ημέρα.
car-large trans NvBQzQNjv4Bqeo i u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA

Το πιο βασικό μοντέλο στην εταιρεία του Pennington, «Atom Cars», πωλείται για περίπου 30.000 λίρες και χρειάζεται από τρεις μέχρι οκτώ εβδομάδες για να κατασκευαστεί από το μηδέν. Παρά το ότι κοστίζει περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι ονειρεύονται ποτέ να δαπανήσουν για ένα πραγματικό αυτοκίνητο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Pennington (που μπορούν να φθάσουν τα 20 μίλια/ώρα) δεν έχουν άδεια για να οδηγηθούν σε δημόσιους δρόμους.

Σχόλια