Σπαραγμός στην κηδεία του 16χρονου Χρήστου > Η τελευταία νύχτα της ζωής του






Συμμαθητές του 16χρονου Χρήστου μίλησαν για την τελευταία νύχτα του φίλου τους. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε μετά την ανείπωτη τραγωδία… 

Σπαρακτικός θρήνος, απαρηγόρητη οδύνη, οργή και θυμός για τα αναπάντητα ερωτήματα. Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στη γειτονιά των αγγέλων το 16χρονο παλικάρι. Ο Χρήστος, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ στη Νέα Ιωνία, έφυγε για πάντα από κοντά τους, τις μέρες των Χριστουγέννων. Κηδεύτηκε ανήμερα της ονομαστικής εορτής του πατέρα του Στέφανου. Το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων γέμισε το μεσημέρι από δακρυσμένα νιάτα. 

Συμμαθητές του ανήλικου μαθητή, αλλά και φίλοι έκλαιγαν και συνομιλούσαν έντονα μεταξύ τους κατά διαστήματα για την αιτία του πρόωρου, άδικου, αιφνίδιου χαμού. Τραγική φιγούρα, ανάμεσα στο πλήθος, η αδερφή του άτυχου παιδιού.

»Ο 16χρονος παραμονή των Χριστουγέννων είχε βγει βόλτα με τους φίλους του. Κάτι του έριξαν στο ποτό», έλεγαν και επαναλάμβαναν. Ο άτυχος μαθητής είχε όνειρα για τη ζωή. Ήταν πολύ καλό παιδί. Αθλούνταν». Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη βραδινή έξοδο έπεσε και κοιμήθηκε, αλλά δεν ξανασηκώθηκε από το κρεβάτι. Η αδερφή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τον βρήκε παγωμένο. Οι νέοι συζητούσαν για τρίτα πρόσωπα, άγνωστα στο οικογενειακό περιβάλλον, στα οποία απέδιδαν ευθύνες.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ήταν και καθηγητές του 16χρονου, που ενημερώθηκαν σοκαρισμένοι για το περιστατικό και έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένεια. Μετά τον τελευταίο ασπασμό ο κόσμος έπαιρνε μπομπονιέρες. Λευκό ήταν το φέρετρο του 16χρονου, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία. Τη γαλανόλευκη σημαία, που ο άτυχος μαθητής θαύμαζε και αγαπούσε.

Τι έδειξε η νεκροψία

Σε ανακοπή καρδιάς αποδίδει τον θάνατο του 16χρονου η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων που διενεργήθηκαν θα βγουν στο επόμενο διάστημα. Ο άτυχος 16χρονος διακομίσθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή. Άμεσα έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και μαλάξεις. Ο άτυχος 16χρονος εισήχθη στο Νοσοκομείο χωρίς σφυγμό και αναπνοή. Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά από λίγη ώρα επανήλθε. Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, καθώς ο νέος είχε παρουσιάσει στα μάτια του ενυδρίαση.

Ο 16χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ. Υπέστη και νέο επεισόδιο με την καρδιά του. Όλο το προσωπικό της Μονάδας προσπαθούσε να τον επαναφέρει. Δυστυχώς, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Την επόμενη μέρα το πρωί, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο 16χρονος άφησε δυστυχώς την τελευταία του πνοή. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό, οι γιατροί φαίνεται ότι βρήκαν ένα σακουλάκι που περιείχε μία λευκή ουσία άγνωστης χημικής προέλευσης. Οι γιατροί έδωσαν το σακουλάκι στη Αστυνομία, η οποία το έστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαλευκανθεί η χημική προέλευσή της.

Η Αστυνομία διαψεύδει ότι το σακουλάκι με τη λευκή ουσία βρέθηκε επάνω στον 16χρονο και συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νέου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του ατόμου που υπέδειξε η οικογένεια του 16χρονου ως υπαίτιου για το θάνατο του γιού της. Έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου μαθητή σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιτέθηκαν σε άτομο, το οποίο βρέθηκε στον ίδιο χώρο. Πρόκειται για άτομο πιθανότατα αλλοδαπό, νεαρής επίσης ηλικίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε προχθές στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του στο θάνατο του παιδιού.

Σχόλια