Ονομαστική για 13η σύνταξη >> To πολιτικό παιχνίδι Τσίπρα, παγίδα για τη ΝΔ (πάει για «παρών»?)

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη ψηφοφορια

Η κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου για ονομαστική ψηφοφορία έχει διπλό στόχο: από τη μία να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του πρωθυπουργού εφόσον το κοινωνικό μέρισμα ψηφιστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την άλλη να παγιδεύσει τη ΝΔ, προκειμένου να κατηγορηθεί ότι συμπλέει με τις σκληρές θέσεις των δανειστών, σε περίπτωση που καταψηφίσει.

Να και η παγίδα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ ανάγλυφα στην Αυγή σήμερα...

Photo published for Η«Αυγή»για την ονομαστική ψηφοφορία: Με την κοινωνία ή με τον Σόιμπλε


Με τους δανειστές να ξεκαθαρίζουν ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν συνάδουν με την εκτέλεση του προγράμματος και για το λόγο αυτό «παγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους -ουσιαστικά το μόνο πράγμα που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση-, η ονομαστική ψηφοφορία μετατρέπεται σε δυσεπίλυτο γρίφο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αν και αρχικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν, παρά την επιμέρους κριτική, ταχθεί υπέρ του κοινωνικού μερίσματος, τα μηνύματα από τους θεσμούς έχουν δημιουργήσει εμπλοκή. 

Η ηγεσία της ΝΔ δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις για το τι να πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ονομαστική ψηφοφορία, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε- βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζουν και τα συντονιστικά όργανα των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. 

Κοινός είναι ο προβληματισμός για τον τρόπο που θα αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας την όποια ψήφο δώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε αυτό το κλίμα, το «παρών» δεν μοιάζει κακή λύση.

Σε κάθε περίπτωση, στη Βουλή η συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας θα διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, παρά την απουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ σχετική δήλωση έκανε ο Μητσοτάκης πριν απο λίγο 

Δείτε την

Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

» Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

» Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

» Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.


» Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας.»


Σχόλια