Σε 10 απλά βήματα > Πως να κόψετε την γαλοπούλα σαν σεφ

Αποτέλεσμα εικόνας για γαλοπουλα ψητηΑφήνετε το ψητό κρέας και τα πουλερικά για 15 λεπτά, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, πριν τα κόψετε

Το γιορτινό τραπέζι είναι προ των πυλών και το έθιμο επιβάλει γαλοπούλα.

Όσο σημαντική, ωστόσο, είναι η γεύση άλλο τόσο είναι η εμφάνιση. Γι΄αυτό, δείτε και ακολουθήστε τα 10 απλά βήματα που ακολουθούν και εντυπωσιάστε και στα μάτια και στον ουρανίσκο τους καλεσμένους σας!

Πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να θυμάστε ότι το επιδέξιο κόψιμο του κρέατος βοηθά στην εμφάνιση των ψητών, καθώς και στο σερβίρισμά τους, ιδιαίτερα όταν είναι κρύα.

Έτσι, αφήνετε το ψητό κρέας και τα πουλερικά για 15 λεπτά, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, πριν τα κόψετε. Κόβετε με μια κίνηση και όχι «πριονωτά», για να μην χαλάσετε την επιφάνεια της φέτας. Βάλτε μια βρεγμένη πετσέτα κάτω από τη σανίδα ή την πιατέλα πριν κόψετε το κρέας σε γυάλινη ή μαρμάρινη επιφάνεια.

Στη συνέχεια:

1. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι και μια πιρούνα για να σταθεροποιήσουμε τη γαλοπούλα.2. Κόβουμε εκεί που ο σύνδεσμος της φτερούγας συναντά το στήθος.

3. Συνεχίζουμε κόβοντας γύρω από τη φτερούγα, ώσπου αυτή  να χωριστεί από το υπόλοιπο σώμα.4. Γυρίζουμε τη γαλοπούλα για να δούμε τη γωνία ανάμεσα στο στήθος και το μπούτι.

5. Ξεκινώντας από πάνω,για να κόψουμε το κρέας ως το σύνδεσμο.

6. Συνεχίζουμε να κόβουμε ώσπου το μπούτι και το πόδι να χωριστούν από το σώμα. Βάζουμε το κομμάτι στη σανίδα κοπής.7. Χωρίζουμε το μπούτι από το πόδι, κόβοντας το σύνδεσμο. Κόβουμε το κρέας από το μπούτι σε μακριές, λεπτές φέτες. Σερβίρουμε τα πόδια ολόκληρα ή κομμένα, ανάλογα με το μέγεθος και τις προτιμήσεις μας.

8. Το στήθος είναι τώρα έτοιμο να κοπεί. Ξεκινάμε από το πάνω μέρος του, κόβοντας σε λεπτές, ισόπαχες φέτες.9. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να κόψουμε και την άλλη μεριά.

10. Το κόκαλο του στήθους μπορεί να αφαιρεθεί με κοπή των νεύρων από κάθε μεριά. Σερβίρουμε ένα κομμάτι από πόδι μαζί με ένα κομμάτι στήθος και ένα τμήμα της γέμισης.

Σχόλια