Η Τουρκία προετοιμάζεται γι αυτά που έρχονται, εμείς; >> Δυο τουρκικές εταιρείες στις 100 κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες


Αποτέλεσμα εικόνας για ASELSAN

Στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για να πιούμε τον πικρό καφέ μετά από το κλείσιμο των ΕΑΣ που μοιάζει αναπόφευκτο.Για την ΕΑΒ το μέλλον είναι άγνωστο και πάντως όχι αισιόδοξο! Απέναντι στην Τουρκία,αντιθέτως η αμυντική βιομηχανία “πετάει”.

Σχετική εικόνα

Οι τουρκικές εταιρείες κατασκευής όπλων αύξησαν τις πωλήσεις τους, όπως μεταδίδει το militaire.gr,  κατά 10% το 2015, σύμφωνα με την έκθεση από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης (SIPRI) .

Αποτέλεσμα εικόνας για ASELSAN

Σύμφωνα μ ΄ όσα αναφέρει η έκθεση του SIPRI, δύο τουρκικές εταιρείες – ASELSAN και  Aerospace Industries (TAI) – βρίσκονται  μεταξύ των 100 κορυφαίων εταιρειών  όπλων στον κόσμο.

Οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν 10,2 % κατά το τελευταίο  χρόνο.

Οι πωλήσεις της ASELSAN ανήλθαν σε $ 1 δις για το έτος  ενώ η TAI σημείωσε πωλήσεις 890 εκατομμύρια $.Και οι δύο εταιρείες βελτίωσαν τη θέση τους σχετικά με τα στοιχεία του περασμένου έτους, με την ASELSAN να τοποθετείται πλέον στην 69η θέση στον κατάλογο με τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου και την ΤΑΙ να ανεβαίνει στην 78η από την 91η που ήταν.

Οι δύο τουρκικές εταιρείες έκαναν πωλήσεις σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Κορέα .

Η Aselsan, σας ενημερώνουμε εμείς,  είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία, με ετήσιο τζίρο 1,14 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία έχει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση μεγάλου μέρους αμυντικού εκσυγχρονισμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με έμφαση στην εγχώρια παραγωγή αμυντικών συστημάτων, προκειμένου να εξοικονομηθεί συνάλλαγμα, αλλά και να ενισχυθεί η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ASELSAN

Δείτε παράδειγμα οπλικού συστήματος από την ASELSAN 


 Η Τουρκική Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία ASELSAN ανέπτυξε σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών.

Το Κινητό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου KORAL που κατασκευάστηκε από την ASELSAN και που παραδόθηκε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αφήσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ των χωρών στόχο.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Golbasi στην πρωτεύουσα Άγκυρα, και συμμετείχε ο Αμπιντίν Ουνάλ, διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης ο Τούρκος Γενικός Γραμματέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπογράμμισε τη σημασία των ηλεκτρονικών συστημάτων εν μέσω κρίσεων. "Έχουμε δει πόσο σημαντικός ειναι ο ρόλος του ηλεκτρονικού πολέμου στους πρόσφατους πολέμους", είπε, προσθέτοντας: "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας με τα πιο σύγχρονα όπλα".
"Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αναπτύξει αυτό το σύστημα - το οποίο εχει ένας περιορισμένος αριθμός χωρών στον κόσμο - για το στρατό μας" δήλωσε απο την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Φαΐκ Εκέν.

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια εντείνει τις προσπάθειες της να εξαλείψει την εξάρτηση της από εξωτερικούς προμηθευτές όσο αφορά την αμυντική βιομηχανία. Η Άγκυρα ξεπέρασε το $1 δις για την άμυνα, την έρευνα και την ανάπτυξη το 2014, καθιστώντας τον τομέα της άμυνας την μεγαλύτερη ερευνητική και αναπτυξιακή επένδυση στη χώρα.

Κορυφαίες εξαγωγές της ειναι τα αεροσκάφη, μηχανές, τεθωρακισμένα οχήματα, ταχύπλοα σκάφη, πυραύλοι, ρουκέτες, ηλεκτρονικά συστήματα - στα οποία συμπεριλαμβάνονται πομποί, προσομοιωτές, αισθητήρες και λογισμικό.

Το Σύστημα KORAL αποτελείται από το σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης (KORAL ED) και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (KORAL ET

Σχόλια