100 δόσεις > Αν δεν είσαι απόλυτα συνεπής χάνεις την ρύθμιση

Αποτέλεσμα εικόνας για 100 δοσεις

Σε ναρκοπέδιο εξελίσσεται από την Πρωτοχρονιά του τοπίο της υπερφορολόγησης για τους πάρα πολλούς φορολογούμενους που ρύθμισαν τις οφειλές τους με την υπερπολύτιμη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμούν να την διατηρήσουν.

Από το νέο έτος γίνεται ακόμη πιο αυστηρό το τοπίο για τους οφειλέτες του δημοσίου αφού θα πρέπει πλέον να είναι απόλυτα συνεπείς στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται εφόσον ο φορολογούμενος δεν αποπληρώσει ή ρυθμίσει νέες φορολογικές οφειλές το αργότερο έως και 15 ημέρες μετά την ημερομηνία που εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή τους.

Από την Πρωτοχρονιά η διορία των 15 ημερών μηδενίζεται και πλέον οι οφειλέτες του δημοσίου θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις και να προσέχουν έτσι ώστε ή να ρυθμίζουν νέες οφειλές με τη ρύθμιση των 100 δόσεων πριν λήξουν είτε να τις εξοφλούν εμπρόθεσμα.

Αν δεν το κάνουν τότε η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χαθεί και το σύνολο της οφειλής τους θα καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό με τον κίνδυνο να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

Παράδειγμα

Με βάση όσα ισχύουν σήμερα και θα ισχύουν έως και το ερχόμενο Σάββατο, ένας φορολογούμενος που έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και παράλληλα πρέπει να πληρώσει τις τελευταίες δυο δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

-για να μην χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει η προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 30 Ιανουαρίου να πληρωθεί το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου.

-για να μην χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει η πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Ιανουαρίου να πληρωθεί έως αυτήν την ημερομηνία, δηλαδή δεν υπάρχει πλέον περίοδος χάριτος.

Το ίδιο ισχύει από το νέο έτος για οποιαδήποτε νέα φορολογική οφειλή, όπως είναι η πληρωμή του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος του 2017 και ο φόρος ακινήτων του νέου έτους.

Σχόλια