ΔΕΗ >> Χάνει 10 χιλιάδες πελάτες το μήνα και μάλιστα την αφρόκρεμα...

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη

Σύμφωνα με τα μερίδια αγοράς που ανακοινώνονται από το ΛΑΓΗΕ οι ιδιωτικές εταιρείες είχαν φτάσει τον περασμένο Οκτώβριο στο 12,01% με τη ΔΕΗ στο 87,99%. Πέντε μήνες πριν, τον Ιούνιο το αντίστοιχο μερίδιο ήταν 9,72%.

Πως μεταφράζονται όμως τα μερίδια αγοράς σε πελάτες; 

Τον περασμένο Ιούνιο οι ιδιωτικές εταιρείες αριθμούσαν κάτι λιγότερο από 84 χιλιάδες πελάτες (μετρητές), οι οποίοι μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν ξεπεράσει τις 107 χιλιάδες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το σύνολο των πελατών που έχει μετακινηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες ξεπερνούσε στα τέλη Νοεμβρίου τις 136 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει μέσα στο πεντάμηνο Ιούλιος – Νοέμβριος περίπου 52 χιλιάδες πελάτες στη χαμηλή και τη μέση τάση μετακινήθηκαν από τη ΔΕΗ προς ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας.

Κάθε μήνα λοιπόν κατά μέσο όρο πάνω από 10 χιλιάδες πελάτες φεύγουν από τη ΔΕΗ αναζητώντας πιο συμφέροντες όρους προμήθειας και εξυπηρέτησης από τις ιδιωτικές εταιρείες της αγοράς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι πελάτες που έχουν μετακινηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, με βάση τα στοιχεία για τα μερίδια κατανάλωσης, είναι μεσαίοι και μεγάλοι καταναλωτές, με καταναλώσεις που ξεπερνούν σημαντικά το μέσο όρο της αγοράς. 

Αποτελούν δηλαδή την "αφρόκρεμα" των πελατών, τους οποίους η ΔΕΗ δεν κατάφερε να συγκρατήσει στο δικό της δίκτυο, καθώς ο ανταγωνισμός προσέφερε καλύτερους όρους προμήθειας, εξυπηρέτησης αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιπλέον υπηρεσίες που δεν προσφέρει το πρώην μονοπώλιο. 

Σχόλια