Να που ο Τράμπ είχε δίκιο >> Τα WikiLeaks λένε πως η Χίλαρι είχε απο πριν ερωτήσεις του ντιμπέιτ...

Τα WikiLeaks «καίνε» την Χίλαρι

ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΤΙΜΠΕΙΤ
Τα WikiLeaks «καίνε» την Χίλαρι

«Φωτιά» στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών απειλούν να βάλουν οι αποκαλύψεις των WikiLeaks, που δείχνουν ότι η Χίλαρι Κλίντον πιθανώς να είχε στα χέρια της ορισμένες από τις ερωτήσεις του ντιμπέιτ των Δημοκρατικών μέσω δημοσιογράφου του CNN.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, το αμερικανικό δίκτυο CNN πήρε αποστάσεις από την δημοσιογράφο και αναλύτρια Ντόνα Μπραζίλε και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.
Τον Μάρτιο, η Χίλαρι Κλίντον αντιμετώπισε τον Μπέρνι Σάντερς σε ένα παθιασμένο προκριματικό ντιμπέιτ των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν. Οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για την οικονομία, τον έλεγχο των όπλων και την αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Κλίντον «έκλεψε» τις εντυπώσεις και ανακηρύχτηκε… νικήτρια του ντιμπέιτ. Φαίνεται, όμως, ότι είχε… βοήθεια.
Emails που διέρρευσαν τα WikiLeaks δείχνουν ότι η Μπραζίλε είχε στείλει στον επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι, Τζον Ποντέστα, μια από τις ερωτήσεις που θα έθετε το CNN στην Κλίντον στις 12 Μαρτίου.
«Κατά διαστήματα, λαμβάνω τις ερωτήσεις νωρίτερα. Θα στείλω και μερικές ακόμη» έγραψε στο… καυτό email η πολιτική αναλύτρια.


Η Μπραζίλε
Τα WikiLeaks «καίνε» την Χίλαρι -Η Μπραζίλε
Όπως φαίνεται από το email, η Μπραζίλε ενημέρωσε το στρατόπεδο της Χίλαρι ότι μια από τις ερωτήσεις που είχαν επιλεχθεί ήταν από μια γυναίκα, η οικογένεια της οποίας είχε πάθει δηλητηρίαση από μόλυβδο μέσω του νερού της πόλης. «[…] Θα ρωτήσει, τι θα κάνει η Χίλαρι ως πρόεδρος για να βοηθήσει τους πολίτες του Φλίντ» έγραψε η Μπραζίλε.
Μειώθηκε το προβάδισμά της στις δημοσκοπήσεις
Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του FBI ότι εξετάζει νέα email της Κλίντον στο πλαίσιο της υπόθεσης με τις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών, «ψαλίδισε» το προβάδισμα της Χίλαρι στις δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Χίλαρι Κλίντον έχει προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 26-30 Οκτωβρίου, καταγράφοντας πτώση από τη διαφορά του 6% που είχε καταδείξει η ίδια έρευνα την περασμένη Πέμπτη.
Και άλλες δημοσκοπήσεις κατέδειξαν το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο υποψηφίων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η δημοσκόπηση του Real Clear Politics, που υπολογίζει τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων με το μεγαλύτερο δείγμα, έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον μειώθηκε από τις 4,6 ποσοστιαίες μονάδες την Παρασκευή σε 2,5% σήμερα.
Τα WikiLeaks «καίνε» την Χίλαρι -



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, το 44% των πιθανών ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την Χίλαρι Κλίντον, ενώ το 39% τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια χωριστή δημοσκόπηση, που συμπεριλάμβανε και τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την Κλίντον, το 37% τον Τραμπ, το 6% τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον και το 1% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.
Αυτή τη στιγμή, η πρώην Πρώτη Κυρία προηγείται του δισεκατομμυριούχου τόσο στο σενάριο της χαμηλής συμμετοχής όσο και στο σενάριο της μεγάλης προσέλευσης στις κάλπες, σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα. Το προβάδισμά της βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες, εάν το 55% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία κι αυξάνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες στην περίπτωση που το 70% των Αμερικανών ψηφίσει.
Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά και στις 50 πολιτείες. Ερωτήθηκαν 1.264 πολίτες, που θεωρούνται πιθανοί ψηφοφόροι βάσει της υπόθεσης ότι το 60% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θα πάει να ψηφίσει.
 πηγή

Σχόλια