VERY HOT >> Ελληνικά και Κυπριακά λιμάνια έσπασαν το ευρωπαικό εμπάργκο ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών πλοίων

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσικος στολος

Καταγγελίες προερχόμενες από ανώνυμες πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι η Ρωσία παραβίασε το ευρωπαϊκό εμπάργκο καυσίμων προς τη Συρία, κάνοντας χρήση ελληνικών και κυπριακών λιμανιών. Όπως αναφέρεται τουλάχιστον δύο ρωσικά τάνκερ μετέφεραν καύσιμα για πολεμικά αεροσκάφη τα οποία μετέχουν στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, τον μήνα Οκτώβριο σημειώθηκε αύξηση στις αποστολές καυσίμων μέσω ρωσικών πλοίων, τα οποία στον δρόμο για τη Συρία έκαναν στάσεις σε κυπριακά και ελληνικά λιμάνια.

Τόσο οι ρωσικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές ήταν φειδωλές σε σχόλια για το ζήτημα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι αποστολές ρωσικών καυσίμων προς τη Συρία δεν μπορούν να επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Επίσης, Ευρωπαίος εκπρόσωπος, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί αφορούν τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

«Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές συμμορφώνονται με την υποχρέωσή τους να σέβονται τα περιοριστικά μέτρα και να διώκουν τις παρανομίες», ανέφερε.

Από την πλευρά του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, τα στοιχεία δόθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. Η κυπριακή κυβέρνηση από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν επέτρεψε τον ελλιμενισμό τάνκερ με καύσιμα προς τη Συρία και αν υπάρχουν πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες θα τις ήθελε να τις λάβει.


Σχόλια