VERY HOT >> Η κυβέρνηση συζητάει με το Ιράν για διυλιστήριο στην Ελλάδα ή την ΔΕΣΦΑ...

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηριο ελπε




Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ξένα σάιτ φαίνεται ότι την περασμένη Παρασκευή έγιναν συζητήσεις στην Τεχεράνη μεταξύ Ιρανών και στελεχών των ΕΛΠΕ (Λάτσης - κράτος) για είσοδο των Ιρανών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας...

Οι συζητήσεις δεν απέδωσαν λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο εταίρων της ελληνικής εταιρίας...

Ομως οι Ιρανοί ενδιαφέρονται και για τη ΔΕΣΦΑ αν δεν πάνε καλά οι συζητήσεις με την Socar..

Οι Ιρανοί επέστρεψαν , βάζοντας στο τραπέζι δύο νέα έργα. 

Το πρώτο  αφορά στη συμμετοχή του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης (Ελληνικά Πετρέλαια) και το δεύτερο για την κατασκευή ενός νέου αυτόνομου διυλιστηρίου στην Κομοτηνή. 

Η Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση με τους ιρανούς στον εφοδιασμο με αργό, δεν έκλεισε την «πόρτα» στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί με οριακό κέρδος και έχει ανάγκες αναβάθμισης.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ωστόσο, μια σειρά από τεχνικά προβλήματα εμφανίστηκαν, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν από την ιρανική πλευρά, η οποία, ωστόσο, φαίνεται διατεθειμένη να καλύψει πλήρως τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου. 

Το Ιράν θα πρέπει, για παράδειγμα, να αξιολογήσει κατά πόσον η περιορισμένη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου Θεσσαλονίκης (3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε καύσιμα, καθώς και το γεγονός ότι το διυλιστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν τύπο αργού.

Το δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο προτάθηκε στην ελληνική πλευρά, προβλέπει την κατασκευή ενός νέου διυλιστηρίου στην περιοχή της Κομοτηνής, με την ελληνική πλευρά να εμφανίζεται να είναι ανοιχτή σε συζήτηση.

ΥΓ Και το ερώτημα είναι. Τώρα επί Τραμπ θα μπορούσε να γίνει αυτό ή τους χάλασε τη δουλειά? Διότι αυτά (προσέγγιση με Ιραν κλπ) ήταν πολιτικές Ομπαμα.

Σχόλια