VERY HOT >> Off the record κατευθείαν απ' το Μαξίμου >> Γεύμα Κυριάκου με Βαρδή και πολιτική ανάλυση...

gr_2-w_l

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος δείχνει να έχει έγκυρες πληροφορίες κατευθείαν απο το Μαξίμου...

Θεωρούμε τον Κοτρώτσο έγκυρο, πιστεύουμε ότι έχει άριστες πηγές ,  και με αυτήν την έννοια παρακάτω θα διαβάσετε (απο το anatropinews) ακριβώς τις σκέψεις αλλά και τις πληροφορίες (προσέξτε ιδιαίτερα την πληροφορία για το γεύμα Κυριάκου - Βαρδή) που το Μαξίμου θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας...

Διαβάστε το...


Ο «νόμος γέφυρα» για τα κανάλια, το γεύμα του Κυριάκου με τον Βαρδή και οι ανησυχούντες στο Μαξίμου


Σιωπηρή διορία λίγων ημερών δίνει, πλέον, η κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να ανέβαλε για την Πέμπτη την αρχικώς προγραμματισθείσα για αύριο διάσκεψη των προέδρων για να δώσει περισσότερο χρόνο σε πρωτοβουλίες, όμως το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγήσει τα πράγματα σε οριστικό ναυάγιο.

Η ανάλυση του επιτελείου του πρωθυπουργού είναι ότι η Ν.Δ επιδιώκει να μεταθέσει τη συγκρότηση ΕΣΡ μετά τις…εκλογές που λέει ότι επιθυμεί και έτσι να διευκολύνει τους καναλάρχες που επιθυμούν παράταση του καθεστώτος ανομίας.

Οι πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει συνομιλήσει με ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης για να ζητήσει τις δικές τους απόψεις. Προ ημερών, οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της Ν.Δ να συντρώγει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Το μήνυμα του πατριάρχη της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας ήταν σαφές προς τον πρωθυπουργό και αυτό φαίνεται και από τα δελτία ειδήσεων του Star.

Λέγεται, μάλιστα, πως η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται και στις «αποκαλύψεις» περί του ταξιδιού του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, θέμα για το οποίο υπήρχαν παράγοντες του εφοπλισμού που γνώριζαν λεπτομέρειες (παρότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό) και αποφάσισαν, αίφνης, να τις…αποδεσμεύσουν για να στείλουν μηνύματα στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, παραμένει ακλόνητος, όπως δηλώνουν συνεργάτες του. Παρείχε ξεκάθαρη στήριξη στον συνεργάτη του Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Δεν θα υποχωρήσουμε, παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες, στην μάχη για το τηλεοπτικό τοπίο» διαμήνυσε, διευκρινίζοντας ότι «δώσαμε μία έντιμη μάχη, η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει σεβαστή, θα την υλοποιήσουμε».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο νόμος που ψηφίσαμε εξακολουθεί να ισχύει στο σύνολό του, εκτός του άρθρο που ακυρώθηκε». Υποστήριξε όμως ότι «η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση έγινε από ανάγκη, επειδή η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη υπονόμευσε τη συγκρότηση του Συμβουλίου». Χαιρέτισε τη συναίνεση που επιτεύχθηκε στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ, με τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και είπε ότι «η ΝΔ δεν έχει καμία δικαιολογία να μην συνδράμει στη προσπάθεια συγκρότησή του. Τυχόν άρνησή της θα σημαίνει θεσμική εκτροπή».

Διαμήνυσε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάθεση του «νόμου γέφυρα» για τις προσωρινές άδειες λειτουργίας έναντι αντιτίμου, ότι «κανείς δεν πρόκειται να συνεχίσει να εκπέμπει ως καταληψίας συχνότητας, η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς δεν αποτελεί επιλογή».

Παραδέχθηκε όμως εμμέσως ότι τα χρήματα των 4 υπερθεματιστών του διαγωνισμού, που ακυρώθηκε, θα επιστραφούν, καθώς διαβεβαίωσε ότι «τα κοινωνικά προγράμματα, που έχουν εξαγγελθεί – σημείωση: με βάση εκείνα τα χρήματα – θα στηριχθούν, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του θέματος με τις άδειες».

Στο Μαξίμου, πάντως, θεωρούν πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυοφορήσει εξελίξεις. Θα κλιμακωθεί ο πόλεμος συγκεκριμένων επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων εναντίον της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσο φαίνεται πως η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά και στην ώρα της και όσο πυκνώνουν οι πληροφορίες για έναρξη της συζήτησης για το χρέος, έστω με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Ένα τέτοιο σενάριο θα προσέφερε επικοινωνιακές και πολιτικές ανάσες στον πρωθυπουργό και είναι προφανές πως κάποιοι δεν επιθυμούν να εξελιχθεί αταλάντευτα. Κοινωνός τέτοιων πληροφοριών έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος των Αν. Ελ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που κρατά συμπαγή την κοινοβουλευτική του ομάδα παρά την γενικότερη βαριά ατμόσφαιρα…
πηγή

Σχόλια