Θες SUV με επιδόσεις και προστασία περιβάλλοντος >> Πάρε Twin Engine

Αποτέλεσμα εικόνας για Volvo XC90 T8 Twin Engine


Volvo XC90 T8 Twin Engine: Καινοτομία σε τρεις διαστάσεις Επιδόσεις και προστασία του περιβάλλοντος. Δύο φαινομενικά αντιφατικές έννοιες αποκτούν νέο νόημα στο κορυφαίο SUV της Volvo

Η έφεση των Σουηδών στην καινοτομία θεωρείται διαχρονικά δεδομένη. Τεχνολογία, design και χρηστικότητα αποτελούν τα προνομιακά πεδία δραστηριοποίησης ενός λαού που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το σύνολο, δρώντας ταυτόχρονα τόσο συλλογικά όσο κανείς άλλος, ακόμη και σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία όπου - για εκείνους - οι επιδόσεις οφείλουν να εναρμονίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Volvo XC90 T8 Twin EngineΑυτή η φιλοσοφία ζωής δημιούργησε την τεχνολογία Twin Engine. Δύο λέξεις που αποτυπώνουν την plug-in υβριδική τεχνολογία της volvo - η οποία αξιοποιείται στις κορυφαίες T8 εκδόσεις των XC90, S90 και V90 - που συνδυάζει τον δίλιτρο Drive-E κινητήρα βενζίνης των 320 ίππων, ο οποίος κινεί τους μπροστινούς τροχούς με τον ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα αποδίδοντας 60 kW. Η συνδυαστική απόδοση των 407 ίππων αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατηγορία των premium οικογενειακών αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Volvo XC90 T8 Twin Engine


«Η τεχνολογία Twin Engine είναι ιδιαίτερη επειδή σου προσφέρει τρία αυτοκίνητα σε ένα. Μπορείς να το οδηγείς σαν απλό αυτοκίνητο, με την απόδοση των 320 ίππων που εξασφαλίζει ο συνδυασμός μηχανικού υπερσυμπιεστή και turbo, σαν αμιγώς ηλεκτρικό, με αθόρυβη λειτουργία, μηδενικές εκπομπές ρύπων και αυτονομία που υπερβαίνει τα 40 χιλιόμετρα ή σαν υβριδικό, με εκπομπές CΟ2 μόλις 49 γρ./χλμ. και κατανάλωση καυσίμου 2,1 λίτρα/100 χλμ. στην περίπτωση του XC90 T8» επισημαίνει ο Per-Arne Reinholdsson, μηχανικός συστημάτων κίνησης στη volvo.

Αποτέλεσμα εικόνας για Volvo XC90 T8 Twin EngineH μικρού μεγέθους αλλά υψηλής χωρητικότητας μπαταρία που διαθέτουν οι εκδόσεις T8 είναι τοποθετημένη κατά μήκος του αμαξώματος, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή οδική συμπεριφορά σε σχέση με το κέντρο βάρους του XC90 T8 Twin Engine AWD, ο οδηγός του οποίου έχει στη διάθεσή του διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, τα οποία επιλέγει από το χειριστήριο που βρίσκεται στη βάση της κεντρικής κονσόλας, πίσω από τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.
πηγή 

Σχόλια