Σούσι για όλους >> Iki sushi, 25€ το άτομο (με σάκε)




 Εδώ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τις διαφορές ανάμεσα στα μάκι, ουραμάκι και τα ναγκίρι για να καταφέρεις να παραγγείλεις. 

 Θέση: Σε κεντρικό σημείο, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό.


Ατμόσφαιρα: Το περιβάλλον ευχάριστο, με την απαιτούμενη αφαιρετική αισθητική της Απω Ανατολής. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, γλάστρες με μπαμπού στην είσοδο και ένα υπέροχο πάτωμα από γυαλιστερές τσιμεντόπλακες, που διακόπτονται από ξύλινες λωρίδες παρκέ και παραπέμπουν σε στρωμένα τατάμι (σ.σ. είδος γιαπωνέζικου πατώματος). Οι θαμώνες κάθε ηλικίας, από μαθητές λυκείου, που χειρίζονταν με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία τα ξυλάκια τους και έλεγαν τα νέα τους μετά το φροντιστήριο, μέχρι στελέχη επιχειρήσεων σε εταιρικό δείπνο και γυναικοπαρέες που φωτογράφιζαν τα πιάτα. Η ατμόσφαιρα φιλική, όπως και το φαγητό. 



Φαγητό: Εδώ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τις διαφορές ανάμεσα στα μάκι, ουραμάκι και τα ναγκίρι για να καταφέρεις να παραγγείλεις ούτε και να μείνει νηστικός όποιος από την παρέα στραβοκοιτάζει αυτά τα μικροσκοπικά ρολάκια που φτιάχτηκαν για... να του ανοίξουν την όρεξη. Θα ζητήσεις το τραγανό καβούρι (σουρίμι) με τριμμένο αγγούρι και αβοκάντο, θα απολαύσεις τα τηγανητά πιτάκια με κοτόπουλο, λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα, και θα επιλέξεις από μια ποικιλία σαλατών με βάση τα πράσινα λαχανικά και προσθήκη θαλασσινών ή κοτόπουλου. Επίσης έχει και νουντλς! Νουντλς τηγανητά με κοτόπουλο, με γαρίδες, με λαχανικά, όλα αξιοπρεπέστατα και χορταστικά.



Η ποικιλία των σούσι μοιάζει σαν να φτιάχτηκε για όλα τα γούστα. Από τα καλοφτιαγμένα μάκι σούσι (ρύζι τυλιγμένο σε φύκι) με σοτέ γαρίδα και αγγούρι ή με γαρίδα βραστή, λιαστές ντομάτες και πατέ ελιάς για τους «νέους» στο είδος, τα μέτρια έως αδιάφορα νιγκίρι (ρολό ρυζιού με λεπτή φέτα ψαριού), με τόνο, καβούρι, σολομό ή λαβράκι για όσους απλώς τρώνε σούσι αλλά δεν είναι και στις πρώτες επιλογές τους, μέχρι τα πολύ καλά γκουνκάν (gunkan) με αυγά ρέγκας ή μπρικ και το σασίμι (λεπτές φέτες ωμού ψαριού) σολομού, τόνου και λαβρακιού για τους πιο μυημένους.

Λογαριασμός: Κόστος περίπου 25€ το άτομο (με σάκε).

Κάβα: Στα συν η κάβα, όπου εκτός από σάκε (ιαπωνικό ποτό από ρύζι), ζεστό ή κρύο, με μέλι ή με τζίντζερ, μετρήσαμε 30 ελληνικές ετικέτες κρασιού σε καλές τιμές (το ακριβότερο δεν ξεπερνούσε τα 26€).
πηγή

Σχόλια