Πολυχρονεμένος εφέντης Ερντογάν >> Αποκάλεσε «πεινασμένες κότες» τους Ελληνες

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν παλατι

Καλά λέγανε στη δύση ότι ο Ερντογάν δεν στέκει καλά και ότι στη φαντασία του νομίζει ότι είναι σουλτάνος της οθωμανικής αυτοκρατορίας...

Τα παλάτια που φτιάχνει για να μένει και η απόλυτη εξουσία που έχει πλέον εφόσον φυλάκισε όλους τους αντιπάλους του φαίνεται ότι χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο την κατάστασή του...

Βέβαια από την άλλη, αυτή είναι η τουρκία , αυτοί είναι οι τούρκοι...

Αποφασισμένος να φτάσει στο έπακρο τις προκλήσεις του, όπως μεταδίδουν οι εφημερίδες,  είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε θέμα ακόμη και για... την σημαία της Κύπρου, μιλώντας στην 7η Συνάντηση Κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

«Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΠΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν» ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: "Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει".

Μήνυμα και στις Βρυξέλλες έστειλε ο Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία έχει "πάρα πολλές εναλλακτικές" εκτός από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας όμως ότι "δεν έχει κλείσει το βιβλίο" της ΕΕ, παρά την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να "παγώσουν" οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

"Δεν έχουμε ακόμη κλείσει το βιβλίο της ΕΕ (…), όμως το τρέχον πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αισιόδοξες προσδοκίες", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν για την Τουρκία πάρα πολλές εναλλακτικές" εκτός από την ΕΕ.

Χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς εταίρους. "Μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έναν από αυτούς", τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ «με οποιοδήποτε κόστος» και άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ενδέχεται να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), ενός μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία και κράτη της κεντρικής Ασίας.

Σχόλια