«Πρωινός καφές» στο Μαξίμου >> Κεντροαριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ...μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για μαξιμου

Ολοι προσπαθούν να μαντέψουν τι θα κάνει ο πρωθυπουργός εφόσον απ' τις αποφάσεις του θα κριθούν οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις τωμ επόμενων ετών...

Πληροφορίες πάνω σ' αυτό το ζήτημα φαίνεται να έχει και ο ΒΗΜΑτοδότης ο οποίος "θα μας μεταφέρει ορισμένους από τους σχεδιασμούς που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, στις ατέλειωτες συνεδριάσεις του λεγόμενου «πρωινού καφέ», στον οποίο μετέχουν οι πλέον έμπιστοι συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα. 

Το καινούργιο που υπάρχει είναι το όραμα, όπως το ονομάζουν, του κ. Τσίπρα πώς θα κυβερνήσει όσο χρόνο μπορεί περισσότερο, εξορκίζοντας τις πρόωρες εκλογές και δημιουργώντας ένα νέο δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ (ή της Κεντροαριστεράς - όπως θα δούμε παρακάτω) με τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη. 

Πρώτα απ' όλα στο Μαξίμου λένε πλέον ευθέως ότι η Κεντροαριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ο Αλ. Τσίπρας. Οτι έχει καλύψει με τις κινήσεις του τον χώρο, τη στιγμή που τα παραδοσιακά κεντροαριστερά σχήματα ή φυλλορροούν ή δεν συνεννοούνται μεταξύ τους όχι μόνο για το ποιος θα ηγηθεί, αλλά και στις προγραμματικές τους συγκλίσεις...

Μαθαίνω συγκεκριμένα ότι αυτή η σιγουριά (την οποία ορισμένοι ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν «μετέωρο βήμα» ή άγνοια πραγματικότητας) βασίζεται στις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες (όπως τις αναγιγνώσκει ο κ. Τσίπρας) τα περισσότερα κόμματα της Κεντροαριστεράς δεν πιάνουν καν το εκλογικό όριο ώστε να εισέλθουν στη Βουλή. Τόσο σίγουρος είναι για αυτό που, όπως μου λένε, δεν άκουσε καν τις εισηγήσεις συνεργατών του κατά τον ανασχηματισμό να κάνει περαιτέρω άνοιγμα προς το ΠαΣοΚ (αρνήθηκε να υπουργοποιήσει, για παράδειγμα, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) και «εξεδίωξε» όλους τους πασοκογενείς υπουργούς του από την κυβέρνηση, πλην των Π. Κουρουμπλή, τον οποίο υποβάθμισε, και Χρ. Σπίρτζη, που είναι φίλος του.

«Βλέπει» προς Σοσιαλιστές
«Θέλω να κυβερνήσω με ανθρώπους της γενιάς μου, άφθαρτους, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και με όρεξη για δουλειά» λέει τελευταίως ο κ. Τσίπρας και παραμερίζει από τα κέντρα εξουσίας όλους αυτούς που ευνόησε στους πρώτους μήνες διακυβέρνησής του, δηλαδή τους «κολλητούς», τους συγγενείς, τα αδέλφια ή εξαδέλφια. 

Με όπλο μόνο τις δημοσκοπήσεις, όχι όμως αυτές που αφορούν το δικό του κόμμα και τη δική του κυβέρνηση που η εικόνα της έχει φθαρεί, αλλά της δύναμης των άλλων κομμάτων, έχει ως στόχο να απορροφήσει όσο μπορεί περισσότερο δυνάμεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

 Γνωρίζει φέρ' ειπείν ότι στη Φώφη Γεννηματά ασκούνται πιέσεις, ότι το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη φυλλορροεί, ότι το κόμμα του Β. Λεβέντη δεν θα εισέλθει στη Βουλή και ότι αυτός καλύπτει πλήρως τον χώρο αυτό. 

Σχέδιό του είναι να εκπροσωπήσει την Κεντροαριστερά, εκτοπίζοντας τους εκσυγχρονιστές που ματαίως εδώ και χρόνια προσπαθούν να ενωθούν και να παρουσιάσουν μια δυναμική...

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας κοιτάζει προς τα σοσιαλιστικά κόμματα και όχι προς τα κόμματα της Αριστεράς. ."


Σχόλια