Νέο κτίριο του ΠΕΔΥ Πειραιά >> Στον παλαιό Οίκο του Ναύτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οίκο του Ναύτου

Εγκαινιάστηκε χθες η Μονάδα ΠΕΔΥ Πειραιά που στεγάζεται στο κτίριο του Οίκου του Ναύτου το οποίο παρέμενε κενό μετά την ένταξη του κλάδου Υγείας του Ταμείου των ναυτικών, στον ΕΟΠΥΥ. Με την μεταφορά των ιατρείων και υπηρεσιών από 3 άλλα κτίρια τα οποία μίσθωνε το ΠΕΔΥ στην περιοχή, εξοικονομούνται 540.000 ευρώ ετησίως! 

Στην νέα μονάδα υπηρετούν σήμερα 85 ιατροί (προηγουμένως η μονάδα διέθετε μόνο 7 γιατρούς), 19 οδοντίατροι και 113 άτομα νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού. Διαθέτει δε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σύγχρονο ακτινολογικό εργαστήριο, μαστογράφο, ορθοπαντογράφο, οστική πυκνότητα, υπέρηχους, φυσικοθεραπευτήρια,  μικροβιολογικό εργαστήριο και Τμήμα Επειγόντων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των οδοντιατρικών και οδοντοπροσθετικών και του ΚΒΕΑ. Λειτουργεί από τις 7.00 π.μ.  έως τις 8.00 μ.μ., και με προοπτικές επέκτασης του ωραρίου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το μήνα Οκτώβριο εξυπηρετήθηκαν συνολικά περίπου 22.000 ασθενείς, με καθημερινά αυξητική τάση.


Σχόλια