Σκάνδαλο στην Ηλεία >> Ο άτακτος παπάς, τα ροζ μηνύματα και οι... απολύσεις!

Σκάνδαλο στην Ηλεία: Ο άτακτος παπάς, τα ροζ μηνύματα και οι... απολύσεις!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ένας ιερέας στην Ηλεία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, έπειτα από καταγγελία δύο γυναικών εργαζομένων σε ίδρυμα της περιοχής. Οι δύο γυναίκες πρόκειται να προσκομίσουν στο δικαστήριο και sms στο κινητό τους τηλέφωνο με όσα τους έλεγε ο ιερέας.

Όπως υποστηρίζουν οι γυναίκες στην καταγγελία τους, ο ιερέας εκβίαζε τις καταγγέλλουσες λέγοντάς τους πως μόνο αν δεχθούν να κάνουν έρωτα μαζί του θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία τους.

Τελικά οι δύο γυναίκες απολύθηκαν, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτιολογία, και έκαναν μήνυση στον ιερέα, θεωρώντας τον υπαίτιο. 

Όπως υποστηρίζει μία εκ των γυναικών, ο ιερέας στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με άλλη νεαρή εργαζόμενη στο ίδρυμα ενώ επισημαίνει πως η Μητρόπολη θέλησε να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο. 

Εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντως κατά την πάγια τακτική τους περιμένουν την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο κατηγορούμενος ιερέας ζήτησε και πήρε αναβολή με την αιτιολογία ότι άλλαξε πρόσφατα τον δικηγόρο του και δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για την υπόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.
πηγή

Σχόλια